Doğu'da kar yağışı ve soğuk hava

Güncelleme Tarihi:

Doğuda kar yağışı ve soğuk hava
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 10:08

- Bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Ardahan'da ölçüldü

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması tahmin ediliyor. Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinin aralıklı yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 4, Muş'ta 2, Van ve Hakkari'de sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ağrı ve Bitlis'te 1, Erzincan ve Kars'ta 2, Erzurum'da 3, Ardahan'da 4 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklığının da Ardahan ve Kars'ta 2, Hakkari, Ağrı ve Erzurum'da 3, Muş ve Bitlis'te 4, Van'da 5, Erzincan ve Iğdır'da 9 derece olacağı belirtildi.

Kar kalınlıkları da Kars'ta 9, Ardahan'da 7, Erzurum'da 1, Palandöken Kayak Merkezi'nde 15, Konaklı Kayak Merkezi'nde 25, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 55 ve Kop Dağı'nda 25 santimetre olarak ölçüldü.

Haberin Devamı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Gece başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıklarla devam eden kar yağışı, kent merkezini beyaza bürüdü. Vatandaşlar, sabah erken saatlerde ev ve iş yerlerinin önü ile arabalarının üzerinde biriken karları temizledi.

Soğuk havanın yaşamı olumsuz etkilediği Ardahan'da da dün yağan kar, bugün yerini soğuk havaya bıraktı. Araçların camları buz tutarken, yol ve kaldırımlar da buzla kaplandı.

Yetkililer, bölge genelinde buzlanma, don olayı, pus ve sis hadisesi beklendiğinden vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!