Doğu'da kar yağışı

Güncelleme Tarihi:

Doğuda kar yağışı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 11:29

- Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceyle Ardahan'da ölçüldü - Kar kalınlıkları Kars'ta 4, Ardahan'da 13, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 16, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 15 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 20, Kop Dağı'nda ise 22 santimetre ölçüldü

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç merkezinin etkisinde olan bölgede, sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayan yağışlar, öğle saatlerinden sonra Erzurum ve kuzey kesimleriyle Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı'da akşam saatlerine kadar karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı, Erzincan'da 4, Iğdır'da 2, Van, Bitlis ve Ağrı'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Muş'ta 3, Hakkari ve Erzurum'da 1, Ardahan'da 7 ve Kars'ta 4 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıkları Hakkari ve Ardahan'da sıfır, Ağrı, Kars ve Erzurum'da 5, Muş'ta 6, Van'da 4, Bitlis'te 3, Iğdır'da 7 ve Erzincan'da 9 derece tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Kar kalınlıkları Kars'ta 4, Ardahan'da 13, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 16, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 15 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 20, Kop Dağı'nda ise 22 santimetre ölçüldü.

Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum ve Iğdır'da bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Ekiplerin, köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için çalışması sürdürüyor.

- Ördek Gölü dondu

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Ördek Gölü de soğuk hava nedeniyle buz tuttu. Sarıçam ormanları arasında yer alan, içinde kırmızı benekli alabalık yetişen, yaban ördekleri, angutlar başta olmak üzere birçok kuş türünü barındıran göl, bu sene havaların erken soğumasından dolayı buzla kaplandı. Ördekler, gölün buz tutmamış kısmında yüzerek yiyecek bulmaya çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!