Doğançay Mahallesi sağlık ocağı istiyor

İZMİR’in Bayraklı İlçesi’nin 1980’den sonra mahalle statüsüne dönüşen eski bir köyü Doğançay.

Tabiat zenginlikleriyle dolu bir mesire yeri. Bu cennet köşesine yeterince hizmet getirilemediğini ve bir çok projenin yarım kalmasından son derece dertli olduklarını belirten Mahalle Muhtarı Utku Kapancı, sıkıntılarını şöyle özetliyor:

"Yöre halkı geçimini arıcılık, zeytincilik ve üzüm üretiminden sağlıyor. Bu üretime bağlı olarak da şarapçılık gelişiyor. Ayrıca, arıcılık için kavanoz tesisinin yeri belirlenmiş olmasına rağmen yeni imar planı bekleniyor. Dere yatakları ıslahı, meydan düzenlemesi ve 2 kilometrelik boru ishale hattının yarım kalmasıyla, mahallemizin sosyal tesisleri ihmal edildi. Mahallemizde sağlık ocağı bile bulunmuyor. Hastalarımız Karşıyaka’daki sağlık ocaklarına gidiyor."

Kapancı, özellikle gençler için spora yönelik hiçbir tesisin bulunmadığını da belirterek, bu sorunlara acil çözüm getirilmesini istediklerini vurguladı.

Apartman altındaki LPG tüpü satışı kabus gibi

Hatay İnönü Caddesi, 478 numaralı Gökhan Apartmanı sakinleri, zemin katlarında LPG tüplerinin satışının yapılmasından büyük endişe duyuyor. 30 daireli apartmanda yaşayanlar korku içinde olduklarını belirtirken, çevre apartman sakinleri de hem yığılı tüplerden hem de tüp yüklü kamyondan tedirgin olduklarını söylüyor. Apartman sakinleri sıkıntılarını şöyle dile getirdi:

"Apartmanımızın zemin katında ’Su satış bayi’ olarak açılan bu işyeri LPG tüp satışı da yapıyor. Ancak, işyerinin içine ve dışına LPG tüplerini yığması yetmiyormuş gibi, bir de apartman önüne LPG yüklü kamyonunu park ediyor. Kimse apartman önünde aracını durdurup eşya ve mal indiremediği gibi yükleyemiyor da. Çünkü, aracını bırak, bak başınıza ne geliyor. Semt sakinleri olarak bu tüplerin ve kamyonların buradan kaldırılmasını istiyoruz."

Kazılan sokak üç aydır asfaltlanmadı

Konak Gültepe, Millet Mahallesi 2579 Sokak sakinlerinden Hasan Küre adlı okuyucumuz, "İZSU su ve kanal işleri yaptı. Sokağımız üç ay önce kazıldı ve toprakla doldurularak iş tamamlandı. Şu anda sokağımız öyle rezil bir durumda ki, araçlar çukurlaşan yerlerden kaçayım derken kaza yapıyor, yayalar ise çamur ve pislik içinde kalıyor. Sokağın bir ucunda TANSAŞ, diğer ucunda bir okul var. Asfaltlanmasını istiyoruz" diye dert yanıyor.

Hız kesiciler tekrar yerleştirilsin

İzmir’in Karabağlar İlçesi’nden arayan okuyucumuz Ahmet Tekin, hız kesicilerin önemine dikkat çekerek, "Dostluk Bulvarı’nda daha önce hız kesiciler vardı. Sürücüler burada sürat yapamıyordu. Ancak bu yükseltiler kaldırıldı. Şimdi tehlike kol geziyor. Her gün çok sayıda öğrencinin kullandığı yolda üzücü bir kaza yaşanacak diye korkuyoruz. Yetkililerden tekrar yerleştirilmesini, olası kazaların önüne geçilmesini istiyoruz" diyor.
Yazarın Tüm Yazıları