Doğanbey 'ekoköy' oluyor

Güncelleme Tarihi:

Doğanbey ekoköy oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 11:16

Doğanbey 'ekoköy' oluyor

Haberin Devamı

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde 600 nüfuslu tarihi güzellikleriyle dolu Doğanbey Mahallesi'nin ekoköye dönüştürülerek turizm potansiyelinin arttırılması için çalıştay düzenlendi.
Doğanbey'de yapılan Ekoköy Çalıştayı'nın Yürütme Kurulu Başkanı Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu seçilirken turizmin canlandırılması ve tarımsal üretimin arttırılması için yapılması gerekenler konuşuldu. Çalıştaya Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, CHP'li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabey, Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayraktar, Milli Parklar Daire Müdürü Hamza Sezer, Doğanbey Mahalle Muhtarı Nihat Kaya ve vatandaşlar katıldı.
Çalıştayda Ekoköy Yürütme Kurulu Başkanı gösterilen Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, projenin Yeni Doğanbey Köyü'nü de içine alan Dilek Yarımadası, Menderes Havzası ve Milli Parkın dahil olduğu geniş bir alanı kapsadığını söyledi. Bölgede yaşayan insanların Milli Park nedeniyle yürütemediği birçok ekonomik faaliyeti bulunduğunu anlatan Kurtbeyoğlu, bunun için bir çalıştay oluşturduklarını dile getirdi.
BÖLGEDEKİ POTANSİYEL YÜKSELECEK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı önderliğinde biraraya geldiklerini kaydeden Aydın Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, köyün potansiyelini kullanarak çekiciliğini arttırmayı amaçladıklarını ifade etti. Doğanbey'in ekoköye dönüştürülmesi için düzenlenen çalıştayda protokolün ve sivil toplum kuruluşlarının görüş bildirdiğini belirten Tiryaki, turizminin gelişmesine katkı sağlanacağını vurguladı.
4. Orman Bölge Müdürü Rahmi Bayraktar ise, "Bu köy eski bir Rum köyü ve Aydın'da ilk proje burada yapılıyor. Dolayısıyla buradaki yapıların tadilat ve restorasyon çalışmaları da yapılacak. Balıkçılık, kuş gözlem kuleleri gibi birçok faaliyet olacak" diye konuştu.
KÖYDE NÜFUS AZALDI
Doğanbey Mahalle Muhtarı Nihat Kaya da, "Yapılacak bu çalışmayla köyün gençlerine büyük bir iş imkanı sağlanacak. Köyümüz bin nüfustan 600'e kadar düştü. Ekoköy projesi ile inşallah eski güzel günlere dönecek. Çalışmaları vatandaşlar da heyecanla bekliyor" dedi.
Bir grup öğrenci de Doğanbey'in tarihi ve kültürel güzelliklerini gezerek bilgi edindi.

Burhan CEYHAN / SÖKE (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!