Doğadan gelen güzellik

Bilim insanları güzellikle ilgili araştırma-larına her gün yenilerini ekliyor. Sürekli yeni güzellik kaynakları keşfediliyor. Son dönemin gözde nem kaynaklarının çıkış noktası ise genellikle mutfaklar!

Haberin Devamı

- CİLDİNİZİ AYVA VE LİMONLA NEMLENDİRİN: Kış boyunca kalın kıyafetlerin altında nefes alamayan cildimiz, şimdi yoğun bir nem takviyesine ihtiyaç duyuyor. Kozmetikçiler bunun için son dönemde ayva ve limona dört elle sarılmış durumdalar! Çünkü limonun özellikle aloe vera, hindistancevizi yağı ve shea butter ile aynı içerikte bulunduğunda cildin nem seviyesini önemli oranda artırdığı gözlenmiş. Ayva tohumları, erik ve bitkisel gliserin ise cildin nem dengesini korumaya yardımcı oluyor.

- PARDANA, ARGAN YAĞI VE ZENCEFİLLE CİLDE GERGİNLİK KAZANDIRIN: Vücudun bağ dokusu şimdilerde kendini pek sıkı hissetmiyor olabilir. Pardana meyvesinden elde edilen arsitin, böyle bir durumda imdada yetişiyor ve cildin kolajen üretimini destekliyor. Üstelik argan yağıyla bir arada kullanıldığında cildin gerginliğini ve sıkılığını korumasına da yardımcı oluyor. Bu arada zencefilin de vücudu içeriden desteklediğini hatırlatalım. Metabolizmayı ve hazmı harekete geçiriyor, yağ yakımını hızlandırıyor.

Haberin Devamı

- CİLDİNİZİ NAR VE KIZILCIKLA TEMİZLEYİN: Haftada bir kez yaptığınız peeling uygulamaları cildi yüzeydeki ölü deri hücrelerinden arındırıyor. Pürüzsüz ve kan dolaşımı düzenli bir cilt de sağlıklı pembe bir görünüme kavuşuyor. Nar ve turunç ekstreli peeling ürünleri, içerdikleri C vitamini sayesinde cildin yenilenme sürecini hızlanıyor.

Ayaklar fora

Ayaklar yaz boyunca dış etkenlerden çok fazla etkilenir... Düzenli bakımla kuruluk problemini, topuklarda oluşabilecek çatlakları ve nasırların oluşmasını önlemek mümkün.

1- Yazın vazgeçilmez ayakkabı modelleri sandaletler ve parmak arası terlikler, ayak derisinin sertleşmesine neden oluyor. Bu yüzden seçiminizi yumuşak tabanlı modellerden yana yapın.

2- Yaz mevsiminde ayaklar daha çok kuruyor. Bu da ayakların esnekliğini kaybetmesine neden olabiliyor. İşte düzenli bakımın önemi burada ortaya çıkıyor. Özellikle topuklarda görülen çatlaklarla başa çıkmak için ayaklarınızı 24 saat etkili, kolayca emilen bir ayak kremi ile nemlendirmeyi günlük bakım rutininize eklemeyi unutmayın. Ayrıca her gece yatmadan önce ayak bakım kremi kullanmak, yumuşak ve bakımlı ayaklara kavuşmanın en kolay yolu.

Haberin Devamı

3- Vücudun tüm yükünü çeken, tüm gün boyunca ayakta durmaktan ya da yürümekten yorulan ayakları şımartma zamanı... Ilık suyla yapacağınız 15 dakikalık ayak banyosu, ayakları yumuşatıyor, rahatlamasına yardımcı oluyor. Ayrıca, haftada en az bir kez ponza taşı ile yapılan masaj, yüzeydeki ölü derileri yok ediyor.

4- Ayak bakımının en önemli detaylarından biri de ayakkabı seçimi... Yüksek topuklu ya da rahatsız dar modeller, ayak tabanında sürtünme ve baskıya neden olabiliyor. Cilt de bölgede oluşan tahrişe karşı kendini korumak için kalınlaşıp nasır oluşturuyor.

5- Ayaklarınızı da güneşten koruyun... Özellikle deniz kenarında çıplak ayakla dolaşırken ya da açık sandaletler giydiğinizde yüksek koruma faktörlü bir güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Dudaklar bronzlaşmaz ama yanar

Yaz sıcakları sadece cildin değil hassas bir deriye sahip olan dudakların da düşmanı. Bu yüzden dudaklara da en az cildinize gösterdiğiniz kadar özen göstermelisiniz. Uzmanlar dışarı çıkarken SPF özelliği olan etkili bir dudak ürünü uygulanmadığında, dudakların güneşin zararlı ışınlarından kolayca etkilenebildiğini belirtiyor. Bu da gelecekte cilt kanseri olma riskini artıran unsurlardan.
Özellikle yazın SPF özelliği olan dudak ürünleri tercih edin çünkü:
- Dudakların en dış katmanı çok ince olduğu için güneşin zararlı etkilerine karşı yeterli korumaya sahip değil.
- Cildi güneşin zararlı ışınlarından koruyan melanin pigmentleri dudaklarda az miktarda bulunduğundan, dudaklar güneşe karşı çok daha savunmasız.
- Uzmanlar, her yıl cilt kanserine yakalanan kişiler için 600 bin yeni dosya açıldığını belirtiyor. Bu yeni dosyaların yüzde 90’ı ise güneşin zararlı ışınlarına maruz kalma sebebiyle oluşuyor.
- Dudaklarınıza en etkili güneş bakımını sağlamak için yoğun nemlendirici günlük bakım kreminizi çantanızdan eksik etmeyin.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Mitolojik ilham kaynağı

Erkeksiliğin simgesi Acqua di Gio Homme, yeni parfümü Acqua di Gio Essenza’yı piyasaya sürdü... Parfümün yeni reklam kampanyası için ilham kaynağı da sunduğu güzellikler ve mutlak cazibesiyle etrafına ışık saçan Jüpiter’in oğlu Apollo oldu. Üst notasında uzun süreli bir etki için cascolone kullanılan kokunun kalp notalarını yasemin, fesleğen ve adaçayı oluşturuyor.

Hem ruhu besliyor hem cildi

Nestidante sabunları, içeriğindeki zeytinyağı, fındık yağlarıyla cildi besleyip nemlendirirken, çiçek ve bitki özü esanslarıyla da ruhunuza hitap ediyor. Romantika serisinde yer alan Noble Cherry Blossom&Basil, Tuscan, Wisteria&Lilac, Florentine Rose&Peony ve Royal Lily&Narcissus’dan birini seçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sağlıklı saçlar

Philip B. serisinden Russian Amber Imperial Conditioning Creme, saçı ve saç rengini koruyucu etkisiyle öne çıkıyor. İşlem görmüş ve yıpranmış saçları da besleyen ürün, tüm saç tiplerini parlak, canlı, ışıltılı ve sağlıklı bir görünüme kavuşturuyor. Düzenli kullanımda saç yeniden yapılanıyor, canlanıyor, yenileniyor. Ayrıca saçı nemlendirirken kolay şekle girmesini de sağlıyor.

Fred Leatilleur Türkiye’deydi

Yves Saint Laurent Avrupa Makyaj Artisti Fred Letailleur, 9 Haziran’da Tekin Acar Ankamall mağazasındaydı. Gün boyunca mağazayı ziyaret eden müşterilerle tek tek ilgilenen Letailleur, doğru makyaja dair önemli ipuçları da verdi.

Yazarın Tüm Yazıları