Djokovic bir efsaneyi yerle bir etti!

Güncelleme Tarihi:

Djokovic bir efsaneyi yerle bir etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 17:04

Indian Wells’in ünlü CEO'su Ray Moore'un istifasıyla sonuçlanan 'kadın-erkek' polemiğini alevlendiren isim Novak Djokovic oldu.

Haberin Devamı

Tenis sezonunun en prestijli turnuvalarından biri olan Indian Wells turnuvası, kadınlarda Victoria Azarenka, erkeklerde ise Novak Djokovic'in şampiyonluklarıyla sona erdi.

Son derece görkemli ve kusursuza yakın geçen organizasyonun son gününe, yapılan ilginç açıklamalar damga vurdu. Indian Wells turnuva CEO'su Ray Moore, yaptığı ilk açıklamada, "Kadın tenisçiler erkek tenisçilere teşekkür etmeli. Teniste kadınlar başarılar elde edip bir yerlere gelebiliyorsa bu erkekler sayesinde oluyor.

Kadın tenisi erkek tenisçiler sayesinde izleniyor. Ben bir kadın tenisçi olsaydım her gece dizlerimin üzerine çöküp dua ederdim. Çünkü Roger Federer ve Rafael Nadal gibi iki adam ortaya çıktı ve tenisi bambaşka bir boyuta taşıdı. Sadece onlar için dua ederdim. Kadın tenisçiler çok ama çok şanslı" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Moore'un yaptığı bu açıklamalara başta kadın tenisinin öncülerinden Billie Jean King ve mevcut Dünya 1 numarası Serena Williams'tan çok sert tepkiler gelmiş ve Moore bu tepkilerin ardından sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek özür dilemişti.

KING: MOORE ÇOK TECRÜBESİZ
Billie Jean King, "Moore turnuvalarda henüz çok tecrübesiz. Başta üst seviye tenisçiler olmak üzere tüm kadın tenisçilerden özür dilemeli" derken, Serena Williams, "Bir kadın asla dizlerinin üstüne çökmez. Hayatımın hiçbir döneminde böyle bir an yaşamadım" diyerek tepkisini dile getirdi. 

TARTIŞMAYI DJOKOVIC KÖRÜKLEDİ
Bu gergin süreci körükleyen isim ise, erkeklerde Dünya 1 numarası olan Novak Djokovic oldu. Moore'un kadın tenisiyle ilgili söylediklerinin bir bölümüne katılmadığını belirten Djokovic, "Kadınların emeğine ve başarılarına saygı duymalıyız. Kadınlar gerçekten çok farklı bir biyolojiye sahip. Hastalık dönemlerinden aile kurma sürecine kadar çok farklı zorluklarla da mücadele ediyorlar. Kazandıkları her kupayı ve parayı da hak ediyorlar" cümlelerinin ardından işi maddi anlamda farklı noktaya taşıdı.

"ERKEK MAÇLARI KADINLARDAN DAHA FAZLA İLGİ GÖRÜR"
Dünya 1 numarası, "Yine de şu bir gerçek ki, teniste erkek maçları her zaman kadın maçlarından daha fazla ilgi görür. Tüm veriler ve satılan bilet sayıları bunu ispatlıyor. İlgi bu kadar farklıyken, erkeklerin ödül olarak aldıkları paranın da daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Evet, son dönemde ödül konusunda her şey eşitlenmeye başladı, dediğim gibi, kadınlara saygım sonsuz ancak ödül olarak fazlasını hal ettiğimizi söylemeliyim. Bu konu daha fazla gündeme gelmeli ve bu anlamda bazı değişiklikler yapılmalı" sözleriyle tenisin kort dışı gündemini değiştirmiş oldu.

Ve bütün olanların ardından Ray Moore istifa etmek zorunda kalırken, Djokovic olayların bu safhaya gelmesinde büyük pay sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!