Diyetteki kadınlar aldatılmayı hak ediyor

'Onu Baştan Çıkart' ve 'Biz Tatlı Cadılar' kitaplarının yazarı Tuğçe Işınsu, kalori hesabıyla yaşayan kadının aldatılmayı bazen hak ettiğini savunuyor

Haberin Devamı

Yemek aşkı körükler mi?

- Yemekle aşk arasında çok sıkı, gizemli, eşsiz bir bağ var. İyi yemek yapan kadın feminen bir enerji yayar, erkeğe annesini hatırlatır, becerikli ve duygusal olarak algılanır; böylece aşka kapı açar. Her yemeğin, bitkinin, baharatın, malzemenin ruha etkileri var: Doğru enerji ve ritüellerle yapılan yemeklerin de elbette ki aşka ve cinselliğe etkileri tartışılmaz. Sizce silikonlu bir kadın mı yoksa çok iyi cheesecake yapan bir kadın mı daha çekici? Kesinlikle ikincisi. Yemek, romantizmi artırır. Aşk aslında yemekle başlar; birlikte yenilen ilk yemek, ilk restoran randevusu, ortak zevklere hitap eden tatlılar asla unutulmaz. Aşk anılarının tam ortasında aslında gizli bir kahramandır yemek. Aşkta etkileyici kadınlar ve erkekler genelde damak tadı gelişmiş, rejim yapmayan, güzel bir yemeğin ardından enerjisi yükselen kişilerdir.

Haberin Devamı

Hangi yemekler karşı tarafı baştan çıkartır?

- Yeni nesil genç kızların kafelerde yediği, kalori hesabına dayalı salatalarla bu iş yürümez. Yemek bir sanattır; el enerjisi, ruhun enerjisi, umutlar, beklentiler, duygular, sevgi, tutku yemek yapma sırasında yemeğe işler. Bir yemek yapılırken baştan çıkarıcı olması için Ay’ın doğru zamanı seçilir; hangi sos afrodizyak etkisi yapar, hangi baharat aşkı körükler, dünya gezegenlerden nasıl etki alır, hangi dönemdeyiz bunlar bile etkiler. Gece yapılan pilavla sabah yapılan pilavın bile enerjisi farklı. Bir yemeğin baştan çıkarıcı olabilmesi için pagan ritüellerini, doğru tütsüleri, doğru mumları, en etkili enerji çalışmalarını yemek yapımı esnasında kullanıyorum. Önce beni deli sandılar ama şimdi bu tarifleri isteyen kadınlar her yerde yanıma geliyor, restoran ve pastaneler de benimle çalışmak istiyor.

Erkekler ve kadınlar yemeklerden aynı şekilde mi etkilenir?

- Kadın çok daha zor etkilenir. Beş yıldır çeşitli TV kanallarında program yapıyorum. Çoğunlukla kadınlar arıyor. Dertler genellikle kocasının ilgisizliği, yalnızlık, aldatılma... Bu kadınlara önce şunu soruyorum: “Sen çok mu çekicisin veya baştan çıkarıcısın?” Çünkü öyleysen bu adam senden kopmaz. Çalışmalarım genelde kadınlara yönelik. Esaslı, kendine güvenen, cazibeli ve özgür kadınlar yaratmaya çalışıyorum. Bunu yaparken kadının cazibeli olması hem spiritüel hem de stratejik detaylara bağlı. Yemek yapmayı bilmeyen kadın bu yarışta uzun vadede kaybeder; yemek kadın ve erkek arasında bir bağ kurar. Güzel ve tılsımlı, baştan çıkarıcı yemek yapabilen bir kadın erkeğin eve erken gitmesini sağlar, evin sıcak ve duygusal kalmasını da sağlar. Yemeği yiyen erkek farkında olarak ya da olmayarak kadına bağlanır. Erkekleri etkilemek sanıldığı kadar zor değil; burcunun analizi, isminin analizi, geçmiş aşklarının analizi, bir de annesinin karakter yapısı bilinmeli, yemekler de işin son noktası...

Haberin Devamı

İnsanı aşktan soğutan yiyecekler var mı?

- Romantik bir aşk gecesinde karşınızda oturup ağzına diyet yemek ya da salata sokuşturan, zayıflama çabasında, eğlenmeyen, plancı bir kadın... Bazı erkekler çaresizlikten bu kadınlarla ilişki yaşıyor sanırım. Kalori hesabıyla yaşayan kadın, aldatılmayı bazen hak ediyor çünkü kendi sıkıcı zaten, adam ne yapsın... Adam da bol soslu makarna yiyen başka bir kadına gidiyor, hatta üstüne çikolatalı sufle yiyorlar birlikte! Deniz mahsulleri, acılı soslar, vanilya, çikolata, makarna aşkı, tutkuyu, mutluluğu körüklerken, sıkıcı yemekler ve bunları sıkça tüketenler aşktan soğur. Kereviz ve pırasada aşka dair bir boyut pek yok mesela. Bir aşk sofrasını sağlık adı altında lütfen sabote etmeyelim.

Haberin Devamı

BİBER CİNSELLİĞİ GÜÇLENDİRİR

Kuvvet macunları gerçekten arzuyu kamçılıyor mu?

- Çok satılıyor ve ilgi görüyor bu tip karışımlar. Doğadan gelen bitkilerle de hazırlandığı için güven veriyor. Osmanlı’dan bu yana kullanıldığına göre etkili. Bazı karışımların, malzemelerin, bitki ve meyvelerin etkilerine artık kesin gözüyle bakılıyor. Kişiden kişiye etki oranı değişebilir ama artık uzmanlar bile kabul ediyor.

Acı yiyecekler mi yoksa tatlı yiyecekler mi arzuyu doruk noktasına çıkartır?

- İkisi de... Acı ve aşk iç içe geçmiş iki kavram. Acı yerken bile insan zevk alıyor. Uzakdoğu felsefesinde de acıyla zevkin birlikteliği, iç içe geçişi, bazen aynı oluşu, kardeş gibi duruşu anlatılır ve öğretilir. Tatlı ilk bakışta muhabbeti artırır gibi düşünülse de acılı penne yerken bazı tutkulu anlar akla gelebilir, acı bazen kişiyi dinç kılar. Ayrıca çikolata aşkı çekse de, biberlerin de cinselliği güçlendirdiği biliniyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin hangi yöresinin mutfağı insanı baştan çıkartır?

- Doğu mutfağı. Doğu’da acı, tutku, güç, sevgi, inanç, egzotizm bir arada ve bu durum yemeklere de geçiyor. Doğu mutfağı çok zengin, renkli, lezzetli ve özel. Aşklar nasıl derin ve yoğun yaşanıyorsa bu yemeklere de yansıyor.

ZAYIF KADIN MODASI GEÇTİ BALIK ETLİLER YİNE REVAÇTA

Aç kadın erkeği nasıl baştan çıkaracak? İmkansız. Kadının kendisi aç, halsiz ve mutsuzken, erkeğe hayrı dokunmaz. Zayıf kadın güzeldir felsefesi çatırdıyor. Zayıf kadınlar daha çok aldatılmaya başlandı. O kadar rejim yap, yediklerini yakacaksın diye spora git, akşam restorandan tatlı yemeden ayrıl, bir de üstüne aldatsın seni... Çok acıklı bir durum. Erkekler zayıf kadın sevmiyor, modaya uyalım derken bir süre seviyor gibi yaptılar ama baktılar ki olacak gibi değil tutumları değişti. Şimdi yeniden balık etli kadın cazip. Bir de aşırı zayıf kadın botoks ve silikona başvuruyor ki bu da her şeyi iyice sunileştiriyor.

Haberin Devamı

AŞK VE TUTKU ÇORBASI

Soğuk bir kış gecesinde, sıcak ve çok lezzetli bir çorba, gecenin en baştan çıkaran kurtarıcısıdır. Bu çorbayı bir kez içtiği zaman, çorba o kişide bir tutku haline gelecektir.

MALZEMELER

- 200 gram kıyma, 1 adet soğan (rendelerken gözünüz yaşaracak; aşkın bedeli acı...), 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1 çay bardağı iri parçalanmış ceviz (cinselliği körükler), 3 çorba kaşığı un, 5 su bardağı su (saflık etkisi-yaşam suda başladı)

- Tuz, kimyon, pul biber, karabiber (aşkı çeker), 1 su bardağı yoğurt (saflık etkisi), 1 adet yumurta sarısı (yaşam enerjisi), 2 çay kaşığı kuru nane (dinamizm), 1 diş sarmısak (aşkta hararet), kırmızıbiber

YAPILIŞI

Tencereye kıyma, ceviz, soğan, sıvıyağı koyun, kavurmaya başlayın. Unu da koyup kavurmaya devam edin. Buradaki kavurma işlemi; sizin de aşkınızla birlikte yanıp aşk ile kavrulacağınıza gönderme yapar. Beş su bardağı suyu ilave edip kaynatın. Beş sayısı burada sonsuzluğa ve beş köşeli yıldıza gönderme yapar, yani güce... Yemeğinizi yaparken bu simgelere odaklanın. Çünkü sıradan bir çorba değil, bir aşk ve tutku çorbası yapıyorsunuz. Tüm baharatları ekleyin ve kaynatmaya devam edin. 10 dakika sonra, bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, sarmısak ve naneyi çırpın, ardından çorbaya ilave edin. Hızla karıştırın. Beş dakika sonra karışımı ocaktan alın. Üzerine süs olarak maydanoz ve kırmızıbiber parçaları koyun.

HORMONLARI HAREKETE GEÇİREN BAHARATLAR

Tarçın: Hormonları harekete geçirir

Ay çekirdeği: Cinsel isteği güçlendirir

Üzerlik tohumu: Enerjinizi yükseltir

Sarmısak: Cinsel gücü artırır

Zencefil: Aşkı çeker

Vanilya: Rahatlatır ve mutluluk verir

Ahududu: Tutkuyu kamçılar

Ceviz: İstekleri harekete geçirir

Yazarın Tüm Yazıları