Diyarbakır yenildi saha karıştı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır yenildi saha karıştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 00:00

Bank Asya 1. Lig'in son sırasında bulunan Diyarbakırspor, kendi hasasında oynadığı Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup oldu. Maç sırasında ve sonrasında olaylar çıktı.

Sahaya inen bazı taraftarlar karşılaşmanın orta hakemi Taner Gizlenci'ye saldırdı. Olaylarda 3 kişi gözaltına alındı.

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR

28'nci dakikada Diyarbakırsporlu Kürşat ortasaha mücadelesi sırasında Akhisar Belediyesporlu Timuçin'e dirsek atması sonrasında, direk kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu dakida her iki takım futbolcuları arasında itiş kakış yaşandı bu pozisyonda, Anıl Fırat ve Faruk da sarı kart gördü.

44'üncü dakikada Akhisar Belediyespor'da kazanılan serbest atışı kullanan Anıl, yaklaşık 30 metreden sert şutu kalece Osman'ın sağından geçerek ağlarla buluştu. 0-1

62'nci dakikada Anıl'ın sağ tarafta kulalndığı köşe ataşını iyi takip eden Erman'ın şık kafa şutunda top ağlarla ikinci kez buluştu. 0-2.

Karşılaşmanın 88'nci dakikasında sahaya inan yeşil kırmızılı bir taraftar orta hakem Taner Gizlenci'ye saldırdı. Adı öğrenilemeyen taraftar, hakem Gizlenci'ye tekme attıktan sonra futbolcular saldırganı yakaladı. Diyarbakırspor teknik direktörü Nevzat Türker, kucakladığı saldırganı özel güvenlik görevlilerine teslim etti. Aynı dakika içerisinde daha bu olaylar yatışmadan bu kez maraton bölümünden bir taraftar sahaya inerek, köşe gönderindeki bayrağı çubuğuyla alarak, mızrak gibi orta hakem Taner Gizlenci'ye doğru fırlattı ancak bu mızrak, hakeme yetişmeden yere düştü. Özel güvenlik görevlileri bu saldırganı da etkisiz hale getireres stat dışına çıkardı.

Bu sırada Akhisar Belediyespor kalesinin bulunduğu tarafta bir taraftar köşe gönderindeki bayrak direğini alarak, orta hakem Taner Gizlenci'ye saldırmak istedi. Özel Güvenlik görevlileri, bu saldırganı da fiili eyleme dönüşmeden etkisiz hale getirdi.

Yaşanan bu olaylardan sonra orta hakem Taner Gizlenci, olaylar yatıştıktan sonra kalan dakikaları oynattıktan sonra maç konuk ekip Akhisar Belediyespor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Taner Gizlenci (6), Hakan Atilla Gökbilgin (6), Uygar Bebek (6)
DİYARBAKIRSPOR: Osman (6), Fırat Aşiti (5), Oktay (5), Ali (4), Hikmet (4), Kürşat (4), Vedat (6), Hasan (5), Volkan (5) (Dk. 62 İrfan 4), Mehmet (5), Suat (5) (Dk. 67 Murat 4)
AKHİSAR BELEDİYESPOR: Gürkan (6), Erman (8), Serkan (7), Timuçin (5), (Dk. 46 İbrahim 6), Murat (6) (Dk. 81 Musa), Mustafa (6), Anıl (7), Lima (7), Engin (6) (Dk. 62 Emre 6), Burak (6), Hakan (7)
SARI KARTLAR: Fırat Aşiti, Ali, Hasan, Mehmet, Faruk (Diyarbakırspor), Erman, Anıl (Akhisar Belediyespor)
KIRMIZI KART: Dk. 28 Kürşat (Diyarbakırspor)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!