Diyarbakır Süper Lige hazır

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır Süper Lige hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2001 00:00


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni dün oynanan karşılaşmada yenerek Süper Lige yükselen Diyarbakırspo, her yönüyle Süper Birinci Lig’e hazır.
Haberin Devamı

EK TRİBÜN YAPILACAK
Yenişehir semtinde bulunan ve kentin her yerinden kolaylıkla ulaşılabilen Diyarbakır Atatürk Stadı’nda, geçen yıl yapılan ışıklandırma sistemi sayesinde gece maçları oynanabiliyor. Diyarbakırspor, bu sezon İkinci Futbol Ligi’nde 5. Klasman ve Yükselme Grubu’nda sahasında oynadığı maçların bir çoğunu gece yaptı.

Şu anda toplam 18 bin seyirci kapasitesine sahip Atatürk Stadı, bu yıl Devlet Bakanı Fikret Ünlü’nün direktifleri doğrultusunda yapılacak ek tribün ile 24 bin seyirci kapasitesine çıkarılacak. Stadın özellikle soyunma odaları ile şeref tribününde geçen yıl revizyon yapılarak, modern hale getirildi.

Diyarbakırspor'un İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni deplasmanda 3-2 yenerek 14 yıllık Birinci Lig hasretine son vermesiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Süper Lig heyacanı yaşanmaya başldı.

Diyarbakır'da biri 5, üçü 4 yıldızlı toplam 10 tane turistik belgeli otel bulunuyor. Belgesi olmayan çok sayıda otelle birlikte şehirin 5 bini aşkın yatak kapasitesi var. Türk Hava Yolları, Diyarbakır’a günde karşılıklı olmak üzere toplam 4 uçak seferi düzenlerken, yeniden düzenlenen Diyarbakır Havaalanı yıllık 1 milyon 200 bin yolcu kapasitesine çıkarıldı.

Çok sayıda restoran, alışveriş ve eğlence merkezine sahip Diyarbakır’dan Türkiye’nin hemen tüm illerine günde 100’ün üzerinde yolcu otobüsü seferleri düzenleniyor.

DİYARBAKIRSPOR ZAFER SARHOŞU
Birinci lige adım atan Diyarbakırsporlu futbolcular yönetciler ve taraftarlar dün gece Ceylan Otelïde sabahlara kadar halay çekip şampiyonluk kutlaması yaptılar.

Diyarbakır milletvekilleri, Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, Diyarbakır Emniyet Müdürü Atilla Çakmak, Onursal Başkan İzzet Ceylan ile çok sayıda davetli katıldı. Ceylan Diyarbakırsporïun birinci ligde kalıcı olacağını belirterek süper transferler yapacağını açıkladı.

Diyarbakırsporlu futbolcular, hep birlikte halay çekip, şarkılar söylerken şampiyonluğun tadını çıkardılar. Ses sanatçıları Mahsun Kırmızıgül ve İzzet Yılldızhan, gecede şampiyonluk şarkıları ile davetlilere unutulmayacak zafer gecesi yaşattılar. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!