Diyabetik pastayla mezuniyeti kutladılar.

Güncelleme Tarihi:

Diyabetik pastayla mezuniyeti kutladılar.
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 11:24

Diyabetik pastayla mezuniyeti kutladılar.

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Ocak ayında açılan diyabet okulu, ilk mezunlarını verdi.



Bursa Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı hastanenin konferans salonunda gerçekleşen törende, 30 çocuk Diyabet Okulu diplomasını aldı. Eğitimlerde diyabet, İnsülin yönetimi, hipoglisemi, hiperglisemi, diyet ve egzersiz yönetimi konularına yer verildi. Konusunda uzman doktorlar tarafından kesin tanı koyulan ve tedavisi düzenlenen hastalar diyabet okuluna yönlendirilirken, eğitimler hastalara uygulamalı olarak anlatılıyor.



Diyabetin simgesi olan mavi halkının diyabetin evrenselliği ve küreselliğini temsil ettiğini söyleyen Mali Hizmetler Başkanı ve Hastane Yöneticisi Uzman Dr. İsmail Özcan “Diyabet tedavisin de hasta davranışları önemlidir. Biz çocuklarımız için diyabet okulunu açarken temel noktamız çocuklar ve ailelerini bilgilendirmek ve olumlu davranışlar kazandırmaktı. Hastalarımıza diyet, egzersiz ve ilaç kullanımı eğitimleri verdik. Bugün diplomalarını veriyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.



Pediatri Endokronoloji Uzmanı ve Dr. Hatice Dilek Can Gökalp ise “Çocuklarda en fazla Tip 1 diyabet görülür. Tip 1 diyabet insülin üreten hücrelerde hasar ile ortaya çıkar. Ülkemizde 18 yaş altında yaklaşık 15-17 bin arasında Tip 1 diyabetli çocuk bulunduğu tahmin edilmektedir. Her yıl yaklaşık 1700 çocuğa Tip 1 Diyabet tanısı konulmaktadır. Diyabet bir hastalık değil yaşam şeklidir. Diyabetle iyi geçinilmediği takdirde çok önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. Diyabette eğitim, tedavinin en önemli basamaklarından birini oluşturuyor. Beslenme egzersiz ve ilaç kullanımı gibi konuları her diyabetlinin öğrenmesi gerekiyor. Bunun içinde diyabetlilere eğitim verilmesi gerektiğini” ifade etti.



Bursa İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın’ın da katıldığı mezuniyet töreni çocuklara diplomalarının verilmesi, diyabetik mezuniyet pastasının kesilmesi ile son buldu.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!