Diyabet okulu ilk mezunlarını verdi

Güncelleme Tarihi:

Diyabet okulu ilk mezunlarını verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 15:28

Diyabet okulu ilk mezunlarını verdi

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN (DHA) - SAĞLIK Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu tarafından yürütülen 'Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı' kapsamında diyabet okulunda eğitim görenlere belgeleri verildi.



Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu tarafından yürütülen 'Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı' kapsamında eğitim gören hastalar diyabet okulundan mezun oldular.



Diyabet okulu hakkında bilgi veren Endokrin Uzmanı Dr. Bünyamin Aydın,"Diyabet, dünyada ve ülkemizde çok sık görülen ve hayat boyu devam eden bir hastalıktır. Dengeli ve düzenli beslenme ayrıca egzersiz ile önlenebilir yada geciktirilebilir. Diyabet eğitimi diyabetli bireylerin diyabeti, diyabetin yaşamları üzerindeki etkilerini ve davranışlarını nasıl değiştireceklerini ayrıntılı bir şekilde kavramalarını sağlar. Eğitimin sürekliliği ve bilginin güncellenmesi gerekir"dedi.



Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan ise,"Diyabet Okulu tüm diyabetlilere hastalıklarını nasıl yöneteceklerini, tedavi yöntemlerini, beslenme, egzersiz, psikolojik uyum süreci konularda rehber olmak amacıyla alanında uzman kişiler tarafından verilmektedir. Diyabet Okulu eğitimlerimizde Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları uzmanı, İç Hastalıkları uzman hekimleri, diyabet eğitim hemşiresi, Fizyoterapist, Diyetisyen ve Psikolog olmak üzere her konu ayrıntılı bir biçimde konunun uzmanları tarafından anlatılmaktadır"şeklinde konuştu.



Eğitime katılanlara hasta ve hasta yakınlarına Diyabet Okulu diplomaları verildi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!