Dişi kurbanlığa gebelik kontrolü

Güncelleme Tarihi:

Dişi kurbanlığa gebelik kontrolü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2007 00:00

Yenimahalle Belediyesi, kurban bayramı öncesi kurban satış ve kesim yerinde dişi kurbanlıkları gebelik kontrolünden geçiriyor.

YENİMAHALLE Belediyesi, dişi kurbanlıkları gebelik kontrolünden geçiriyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Yakacık Kurban Satış ve Kesim Yeri’nde yapılan hizmetleri tanıttı.

Hayvanların satış alanlarına daha kolay nakillerinin sağlanabilmesi için rampalar yaptırdıklarını belirten Duyar, kesinden önce hayvanlara eziyet edilmemesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra alana kurulan tuvaletler ve duşları gezen Duyar, ardından küçükbaş hayvanların satıldığı bir çadırda beğendiği bir koç için pazarlık yaptı.

Alanda kurulan Gebelik Kontrol Merkezi’ni de gezen Duyar, bu uygulamayı yapan başka bir kurum olmadığını ileri sürdü. Geçen yıl başlattıkları sistemi Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesiyle işbirliği içinde yürüttüklerini anlatan Duyar, Türkiye’de hayvancılığın geleceği ve hayvan haklarına saygı açısından bu uygulamanın çok önemli olduğunu kaydetti.

Gelişen teknolojiye uygun olarak hizmetlerini arttıracaklarını ifade eden Duyar, geçen yıl bu uygulamayla alana getirilen dişi hayvanların 3’te birinin gebe olduğunun anlaşıldığını, bunların kesilmesini yasakladıklarını kaydetti.

Tanıtımda, Gebelik Kontrol Merkezi’ne getirilen koyunun hamile olduğunun anlaşılması üzerine Duyar, bu hayvanın da kesimden men edileceğini belirtti.

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakkı İzgür de satış ve kesim alanında arife gününe kadar gebelik kontrol hizmetini yürüteceklerini söyledi. Ultrason cihazıyla hayvanın gebe olup olmadığını belirlediklerini ifade eden İzgür, bu sistemle 17. günden itibaren hayvanın gebe olup olmadığını belirleyebildiklerini kaydetti.

HEM KES HEM TAT

KESİM yerlerine mangallar kurduklarını anlatan Ahmet Duyar, bu hizmet sayesinde kurban kesen vatandaşların bir yandan da kurbanlarının etlerini mangallarda pişirerek tadabileceklerini belirtti. Duyar, vatandaşları Yakacık Kurban Satış ve Kesim yerinde kurban kesmeye davet etti Müslümanlar için önemli bir ibadet olan kurbanın toplum sağlığı, hayvan hakları ve çevre kirliliğiyle yakından ilgili olduğunu belirten Duyar, yaptıkları hizmetlerle kurbanın daha çağdaş ve modern alanlarda kesilmesini sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!