Diş perileri umut evlerinde

Güncelleme Tarihi:

Diş perileri umut evlerinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 10:56

Diş perileri umut evlerinde

Haberin Devamı

İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışanları, Umut Evleri'nde yaşayan kimsesiz, engelli, çocuk ve yetişkinlere diş sağlığı taraması yaparak aynı zamanda diş sağlığı eğitimi verdi.

Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) Yöneticisi Dt. Diler Yaşar, İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Murat Yaman, iki pedodonti uzmanı, bir diş hekimi ve bir hemşireden oluşan ekip taramadan önce İzmir Valiliği Ayşe Sevinç Solmaz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Mine Öztürk'ü yerinde ziyaret etti. Umut Evleri hakkında bilgi veren merkez müdürü Mine Öztürk "Otistik, zekâ geriliği gibi rahatsızlığı olan ve 0-12 yaş aralığında bulunan 48 çocuğumuza merkez binamızda, yine engeli bulunan 24 çocuğumuza da 5 apartman dairesinde bulunan Umut Evlerimizde hizmet vermekteyiz. Umut Evlerimizin her birinde 4 ya da 6 kişi yaşamakta ve her evimizde bulunan dört çalışanımız tarafından her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır. Engelli çocuklarımız diş sağlığı ya da diğer sağlık sorunlarını ifade etmekte zorlanıyorlar. Aynı zamanda hastaneye götürmek oldukça emek istiyor. Burada çalışan personellerimiz ve engelli çocuklarımız için düşünülen bu çok önemli hizmet ilk defa ayağımıza kadar geldi. Bu hizmeti ayağımıza getiren sizlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu çalışmayı Karabağlar Belediyesi ile imzalanan ortak protokolle, "Diş Perisi Umut Evlerinde" adlı proje kapsamında tamamen gönüllü olarak yürüttüklerini ve ekibiyle beraber diş sağlığı hizmetini vermeye hazır olduklarını belirten Alsancak ADSM Yöneticisi Dt. Diler Yaşar, "Başlattığımız bu proje ile tedavi ve muayene için kurumlarımıza gelemeyen engelli- kimsesiz çocuklarımızı ve onlara bu evlerde hizmet verip her türlü bakımıyla yakından ilgilenen personeli ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmeyi amaçladık. Ekip arkadaşlarımız ile birlikte diş sağlığını koruma yolları konusunda onları sıkmadan bilinçlendirdik. Yaptığımız diş taramasından önce onlara dişlerin çürüme nedenlerini, diş çürüklerini engelleme yöntemlerini, diş fırçalama tekniklerini, diş tartarı-diş taşı oluşumunu engelleme yollarını anlattık" dedi.

Alsancak ADSM İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Murat Yaman ise "Tedaviye ihtiyacı olup zihinsel engeli ya da başka nedenlerden dolayı durumu iyi olmayan hastalarımızı kurumumuza davet ediyoruz. Randevularını bizler düzenliyoruz. Onları araçlarımızla kuruma getiriyor ve tekrar evlerine bırakıyoruz. Ayrıca zihinsel engelli ya da buna benzer durumdaki hastalarımız için gerekli durumlarda genel anestezi altında tedavi yapıyoruz" dedi.

Umut Evlerinde yaşayanların dişlerini muayene eden Alsancak ADSM ekibi verilen eğitimin ardından diş fırçası ve macunu hediye ederken Karabağlar Belediyesi meyve suyu verdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!