Diş estetiği ile etkileyici gülüşe sahip olabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Diş estetiği ile etkileyici gülüşe sahip olabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 11:39

Diş estetiği ile etkileyici gülüşe sahip olabilirsiniz

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te kurulu Atabek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Dt. Feray Kayhan, diş estetiğinin kişinin bakımlı ve hoş görünmesini, dişlerin temel fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yapmasını amaçladığını belirterek, "Estetik diş hekimliği bilim, teknoloji ve sanatın karışımıdır. Amacı da sağlık ve doğal güzelliği yakalamaktır" dedi.

Estetik bir gülüşe sahip olmak kuşkusuz herkesin hayalidir. Ancak dişlerin rengi, şekli, görünümü, diş etinin uzunluğu, kalınlığı kadar pek çok etken gülüşün görünümünde belirleyici olur. Gülüş tasarımı kişinin kendi yüz hatlarına ve ağız yapısına göre daha estetik bir gülüş kazanmasını sağlıyor. Atabek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Dt. Feray Kayhan, "Kişiye uygun gülüşün tasarlanması için uygulamaya geçmeden önce yüzün hangi geometrik şekli uyduğu tespit edilir. Ardından yüz hatlarına uygun diş görünümü belirlenir, çeşitli uygulamalar yapılarak dişlerin istenen formu alması sağlanır. Diş etinde farklılıklar varsa pembe estetik ile doğal ve uygun bir form alması sağlanır. Diş beyazlatma gibi yöntemle ihtiyaç doğrultusunda uygulanmaya alınarak daha sağlıklı dişlere ve gülüşe sahip olunması sağlanır" dedi.

Diş beyazlatma, bonding, porselen lamine diş kaplamaları, zirkonyum destekli porselenler, ortodonti tedavisi, pembe estetik ve implant diş tedavisine kadar birçok diş tedavi yönteminin gülüş tasarımını kapsadığını dile getiren Dt. Feray Kayhan; bu yöntemlerle ilgili şu bilgileri verdi:

"Laminate veener kronlar adlı uygulama porselen laminate veneer kron estetiği kötü olan ön dişlerde minimal aşındırma yapılarak hazırlanan ince tabaka halindeki porselenlerdir. Diş beyazlatma yöntemi çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş ve sararmış dişlerin rengini kişiye özel birkaç kron veya daha fazla açmak için uygulanan bir yöntemdir. Çok başarılı sonuçlar vermektedir. Zirkonyum destekle porselenler ise alt yapı olarak metal yerine beyaz renge sahip zirkonyum alaşım kullanılan porselenlerdir. Doğal dişe çok yakın estetik görümüne sahiptir. Işığı yansıtır ve alt yapı olarak beyaz alaşım kullanıldığı için dişeti hizasında koyu renkli hat oluşturmaz. İnsan vücudu ilk yüzde 100 uyumludur ve alerji yapmaz. Pembe estetik de denen diş eti estetiği uygulaması ile doğal, sağlıklı ve hoş görünümlü dişlerin vazgeçilmezi olarak dişeti sağlığı ve düzgünlüğü ön plana çıkmaktadır. Her dişin dişeti seviyesinin olması gereken standart bir yeri ve şekli vardır. Bu standart bozulduğunda ağız estetiği bozulabilir. Bu sorunlar tek seansta çok kolay bir şekilde çözülebilmektedir."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!