Dirseklerim çok çirkin görünüyor

Güzin Abla
Haberin Devamı

Üsküdar'dan S.Z.

Sevgili Ablacığım, 36 yaşında, evli ve üç çocuk annesi bir ev kadınıyım. Bütün günüm evimin işiyle gücüyle uğraşmakla geçiyor. Eşim kamyon şoförü. Maddi durumumuz kendi bakımıma para ayırmama imkan vermiyor. Bu yüzden, hala genç bir kadın olduğum halde sorunlarım var. Dirseklerim beni çok üzüyor. Kısa kollu giydiğimde çok kötü görünüyorlar. Simsiyah, sert ve nasırlı gibi. Ne yapabilirim?

Elinizin altındaki bazı malzemelerden kolaylıkla bakım ürünleri elde edebileceğinizi her zaman söylerim, sevgili okurum. Zeytinyağı, badem yağı, limon suyu, yumurta, bal, salatalık suyu gibi birçok maddenin işimize yarayabilir.

Size de dirsekleriniz için basit bir öneride bulunayım: Haftada iki ya da üç kez, dirseklerinizi ılık sabunlu suya batırın. Biraz bekletin ve dirseklerinizi sert bir fırçayla ya da ponza taşıyla fazla bastırmadan, hafif hafif okşar gibi ovun. İyice kuruladıktan sonra, bu defa dirseklerinizi bir kaseye koyacağınız badem yağına batırın. (İsterseniz iki ayrı kaseye de ayrı ayrı ya da sırayla batırabilirsiniz) Badem yağında üç dakika kadar beklettikten sonra, dirseklerinizi yumuşak bir bezle ya da kağıt havluyla kurulayın. Ama yıkamayın. Badem yağının etkisi biraz daha sürebilir. Badem yağının içine birkaç damla limon suyu da ekleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları