Diplomasi atağı

Güncelleme Tarihi:

Diplomasi atağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

1Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner'in diplomasi atağı olumlu sonuç vermeye başladı.

2İsveç Büyükelçimiz Oktay Aksoy ile görüşen Başkan Johansson, erteleme kararına üzüldüğünü söyledi.

3İsviçre Büyükelçimiz Erdal Tamer ile görüşen Genel Sekreter Aigner de maçın İstanbul'da olduğunu tekrarladı.

Seçkiner başlattı

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, Galatasaray- Juventus maçının 2 Aralık'ta İstanbul'da oynanması konusunda Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner'in girişimleri sonuç vermeye başladı. UEFA Başkanı Johansson ve Genel Sekreteri Aigner maçın İstanbul'da oynanacağı konusunda teminat verdiler.

Johansson’un jesti

Seçkiner'in, İtalya Spor Bakanı'nı İstanbul'a davetiyle başlayan olumlu girişime UEFA Başkanı Lennart Johansson'dan karşılık geldi. İsveç Büyükelçisi Oktay Aksoy'un randevu talebine olumlu bakan Johansson jest yaparak görüşme için dün sabah Türkiye Büyükelçiliği'ne kahvaltıya geldi.

Teröre taviz vermeyin

Büyükelçi Aksoy; spora politika karıştırılmaması, terörizme taviz verilmemesi, tepkilerin İtalyan halkına karşı olmadığını, Türkiye'de birçok İtalyan'ın yaşadığı ve bunların hayatlarının tehlikede olmadığını, güvenlik için hükümetin güvence verdiğini ifade etti.

Türkler yakınımız

Johansson ise Türkiye'deki spor çevreleriyle yakınlığını dile getirerek, olasılıklar içinde erteleme kararının zorla sağlandığını, ancak bu karara bağlı kalacaklarını, beklenmedik bir gelişme olmadığı taktirde maçın tespit edilen tarihte, İstanbul'da Galatasaray seyircisi önünde oynanacağını temin ettiğini açıkladı.

Aigner’den teminat

İsviçre Büyükelçisi Erdal Tamer, Bakan Seçkiner'in talimatı üzerine dün merkezi Cenevre'de bulunan UEFA'nın Genel Sekreteri Gerhard Aigner ile bir görüşme yaptı. Aigner, Tamer'e maçın belirlenen tarih ve saatte İstanbul'da oynanacağı konusunda güvence verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!