Dinar'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Dinardan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 16:31

- Dinar ilçesinde "Bir Çocuk Bir Fidan Projesi" kapsamında ağaç dikme şenliği düzenlendi

Haberin Devamı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Dinar ilçesinde "Bir Çocuk Bir Fidan Projesi" kapsamında ağaç dikme şenliği düzenlendi.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından organize edilen ve Nüfus Vatandaşlık İl Müdürlüğü, Merkez İlçe Müdürlüğü ve 17 İlçe Nüfus Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Bir Çocuk Bir Fidan Projesi" kapsamında öğrenciler ve öğretmenler Habibe Eren Anaokulu ve Fatih İlkokulu bahçesinde ağaç dikti.

Ağaç dikme şenliğine, Kaymakam Abbas Yeşilkuş, Başmakçı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kamil Güngör, İlçe Emniyet Müdürü Teoman Yaman, İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Eryılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulhekim Karadağ, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Yeşilkuş, "Projenin amacı gençlere, öğrencilere ağaç sevgisini aşılamak ve ağaç dikiminin devamını sağlamak olacaktır. Bir fidan bir insan demektir. Sizler gibi yeşil alanlar da bizim geleceğimiz onlara sahip çıkalım" dedi.

-Dinar'da aşure dağıtıldı

Haberin Devamı

Dinar ilçesinde çarşı esnafları tarafından Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıtıldı.

İkindi namazı sonrasında Belediye Hizmet Binası önünde aşure dağıtıldı.

Esnaf Özgür Kaya aşure dağıtımında, Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure gününün de çok önemli ve bereketli bir gün olduğunu söyledi.

Bu ayın en kıymetli gecesinin de Aşure gecesi olduğunu dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

"Allahü teala, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Hazreti Adem'in tövbesinin kabul olması, Hazreti Nuh'un tufandan kurtulması, Hazreti Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazreti İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazreti İdris'in canlı olarak göğe çıkarılmasıdır. Bunun yanı sıra Hazreti Yakub'un oğlu Hazreti Yusuf'a kavuşması, Hazreti Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazreti Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazreti İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşure günü olmuştur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!