Dinar'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Dinardan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 13:53

Haberin Devamı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Dinar İlçe Trafik Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde trafik denetimlerini arttırdı.

Denetimleri artıran trafik ekipleri araç sürücülerinin evraklarını kontrol ederek, trafik kurallarına uymaları konusunda bilgilendiriyor. Eksik evrak veya emniyet kemerini takmayan ve araçlarındaki filmleri ruhsata işletmeyen araç sürücülerine cezai işlem uygulanıyor.

Park yasağı ihlali gerçekleştiren sürücülere cezai işlemler uygulanırken, araçlarını park yasağından almayanların araçları ise kurtarıcı vasıtasıyla otoparklara çekiliyor.

Yetkililer, amaçlarının kimseyi cezalandırmak olmadığını, olası kazalara karşı önlem aldıklarını ve sürücüleri bilinçlendirmek için denetim yaptıklarını belirtti.

-Başarılı bir yangın sezonu oldu

Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Afyonkarahisar'ın Dinar, Başmakçı, Dazkırı ve Evciler İlçeleri genelinde orman yangınlarının yüzde 20’sinin yıldırım, yüzde 80’i ise insan kaynaklı olup, çoğunlukla ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Değirmenci, yaptığı açıklamada, 2014 yılında önceki yıllar itibari ve bir önceki yıla göre yangın sayısı ve yangından zarar gören ormanlık alanın azaldığını söyledi.

Son 5 yılın ortalaması 86 orman yangını iken bu sayının 2014 yılında yüzde 19 azalarak 70 adet olarak gerçekleştiğini belirten Değirmenci, şöyle devam etti:

"Afyonkarahisar'ın Dinar, Başmakçı, Dazkırı ve Evciler ilçeleri genelinde son 5 yılın ortalaması 6 orman yangını iken bu sayı 2014 yılında yüzde 17 azalarak 5 adet olarak gerçekleşmiştir. Dinar, Başmakçı, Dazkırı ve Evciler İlçeleri genelinde orman yangınlarının yüzde 20’si yıldırım, yüzde 80’i ise insan kaynaklı olup, çoğunlukla ihmal dikkatsizlikten (piknik ateşi, anız yakımı, sigara, avcı ve çoban ateşinden) meydana gelmiştir."

-Dinar'da aşure dağıtımı

Dinar Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtımı yapıldı.

Belediye Zabıta amirliğine bağlı ekipler tarafından hazırlanarak vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı.

Belediye Başkanı Saffet Acar’ın ve belediye personelinin de hazır bulunduğu programda 7 kazan 4 bin kişilik aşure vatandaşlara ikram edildi.

Haberin Devamı

Acar, her yıl geleneksel olarak Muharrem ayında belediye tarafından yapılan aşure dağıtımının bu yılda vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü söyledi.

-İtfaiye ekibi, Belediye Başkanı Acar'ı ziyaret etti

Dinar Belediyesi İtfaiye Amiri Vedat Yılmaz ve itfaiye personeli Belediye Başkanı Saffet Acar'ı ziyaret etti.

Acar, ziyarette, kısa süre önce Adliye Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir apartmanın 4. katında çıkan yangını kısa sürede olay yerine gelerek yangını büyümeden söndüren personeli tebrik etti.

İtfaiye Amiri Vedat Yılmaz ile 2015 yılı ocak ayında itfaiye bünyesine alınacak olan gerekli araç gereç ve malzemeler konusunda istişarede bulunan Acar, itfaiye ekibine ve Amir Yılmaz'a çalışmalarında başarılar diledi.

Haberin Devamı

-TOKİ heyeti 110 konutlarda ön inceleme yaptı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ömer Bulut ve ekibi Dinar ilçesine gelerek 110 konutlar inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Saffet Acar, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut ve teknik heyet yapımı biterek tamamlanan konut alanında incelemeler yaptı. Kısa zaman içerisinde noter huzurunda 110 konut bölgesinde haneleri belli olan vatandaşlarla bir araya gelen heyet, binalar hakkında da vatandaşlar ile görüş alışverişinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!