Dilencilik artık mevsimlik işçilik

Güncelleme Tarihi:

Dilencilik artık mevsimlik işçilik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2009 00:00

Ramazan ayının gelmesiyle Başkent’te dilenci patlaması yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Ercan, “Başkent’imizin bulvar, cadde, sokak, park ve meydanlarında bu yıl ortalama, 700 dilenci tespit edildi, tespit edilen dilenciler 8 bin defa bölgeden uzaklaştırıldı. Ancak biz uzaklaştırsak yaptırım olmadığı için dilenmeye devam ediyorlar” dedi.

RAMAZAN ayının gelmesiyle Ankara’da dilenci sayısında artış yaşandı. Yaşanan artışın, duygusal sömürüye dönüşmemesi için dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Başkanı Mehmet Ercan, “Yaz aylarında, dilenmeyi mevsimlik iş gibi düşünüp, dilenmek için ülkenin genelinden Ankara’ya bir dilenci akını oluyor” dedi.

Ankara Hürriyet’e konuşan Ercan şunları söyledi:

“Başkent’imizin bulvar, cadde, sokak, park ve meydanlarında bu yıl ortalama, 700 dilenci tespit edildi. Tespit edilen dilenciler 8 bin defa bölgeden uzaklaştırıldı. Tüm bu çabalara rağmen artarak devam eden dilencilerin bir şansı da yakalananların yüzde 95’inin üzerinden kimlik bulunmaması ve sabit bir ikametgah adresinin tespit edilememesi nedeniyle İdari Yaptırım Kararları uygulanamıyor. Özellikle trafik kavşaklarında, yaz ayının gelmesi ve havaların düzelmesiyle birlikte çoğu çocuk olmak üzere, yüzde 500 kat artış yaşanıyor. Yaz aylarında, dilenmeyi mevsimlik iş gibi düşünüp, dilenmek için ülkenin genelinden Ankara’ya bir dilenci akını oluyor. Yüzde 500 kat artışın temel unsuru bu. Bu bilgi de dilenciliğin mevsimlik iş haline geldiğini gözler önüne seriyor.

Hayır değil heba

İnsanlar, dilencilerin duygu sömürülerine kesinlikle kanmamalılar. Ramazan ayının getirisi olan ‘yardım etme’ duygusunun artmasının etkisiyle dilencilere fitre gibi ‘hayır’ olsun diye para veriliyor. Ama halkımız bilmeli ki, bu paranın nereye gittiği meçhuldür, dolayısıyla halkımız parasını heba etmektedir. Halkımızın en çok çocukların bu amaçlar için kullanılmasına izin vermemesi lazım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!