Dilenci kadının sözleri yürek yaktı

Güncelleme Tarihi:

Dilenci kadının sözleri yürek yaktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 17:08

Dilenci kadının sözleri yürek yaktı

Haberin Devamı

Berktuğ ÖNCÜ / BURSA,(DHA)-BURSA’da zabıta ekipleri, cuma namazı sonrasında dilenci operasyonu yaptı. Ulu Cami çevresinde dilenen biri yabancı uyruklu 2 kadın, zabıta karakoluna götürüldü. Sağ bacağı olmayan engelli olan kadın 3 ayda bir 850 lira engelli maaşı aldığını ve 3 çocuğunu bu parayla geçindirmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Evden çıkarken kızlarıma temizliğe gittiğimi söylüyorum" dedi.  
Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ramazan'ın ilk Cuma gününde, merkez Osmangazi İlçesi’nde bulunan Ulu Cami’nin çevresinde dilenci operasyonu düzenledi. Camiden çıkan cemaatten para isteyerek dilencilik yapan biri Romanya uyruklu iki kadın zabıta karakolu götürüldü. Dilencilerin yapılan üst aramalarında 11 lira bozuk para bulundu.
'KIZLARIMA 'TEMİZLİĞE GİDİYORUM' DİYE YALAN ATIYORUM'
Zabıta ekipleri tarafından karakola götürülen sağ bacağı olmayan Kısmet Yeksek’in, zabıta ekiplerine gözyaşları arasında söylediği sözler yürek yaktı. Üç ayda bir 850 lira engelli maaşı aldığını söyleyen Yeksek, bu parayla 3 çocuğa bakmanın ve ev kirası ödemenin mümkün olmadığını, bu yüzden dilencilik yaptığı söyledi. Yeksek, "Siz beni dilenirken alsanız da bu sizin göreviniz. Allah razı olsun, ben buna saygı duyarım. Ama ben buna mecburum. Evlere gitsem hırsızlıkla suçlanıyorum. Başka çarem yok, 3 tane çocuğum var. Kızım bana evden çıkarken 'nereye gidiyorsun' diye sorduğunda 'temizliğe gidiyorum' deyip yalan atıyorum" diye konuştu.
Türkçe bilmeyen Romanya uyruklu kadının kimlik tespiti için çalışma başlatılırken, iki kadın hakkında da 'Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapılacağı bildirildi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!