Dikmen Vadisi’nde ‘atık karargâhı’

Güncelleme Tarihi:

Dikmen Vadisi’nde ‘atık karargâhı’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 15:52

Atık toplayıcılarının ‘karargâh’ haline getirdiği Dikmen Vadisi 4. Etap’taki Başkent’e yakışmayan görüntü önlenemiyor. Çöplüğe oönüşen bölgede ulaşımı sağlayan demir köprünün parçalanan asansör ve merdivenleri ise bölgeden geçenlerce tuvalet olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

Dikmen Vadisi’nde ‘atık karargâhı’

Hürriyet Ankara’nın birçok kez gündeme getirdiği Dikmen Vadisi’nin 4. ve 5. etaplarındaki mezbelelik görüntü gün geçtikçe daha da vahimleşiyor. Milyonlarca lira değerindeki konut ve iş merkezi projelerinin yükseldiği vadinin diğer yanında ise çöp dağları büyüyor. Atık toplayıcıların ‘karargâh’ haline getirdiği Dikmen Vadisi’nin demir köprüden Or-an’a uzanan kısmında ise çöpler arasında çamur kaplı yollar dikkat çekiyor. Öte yandan Yıldız ile Dikmen’i birbirine bağlayan demir köprüde yer alan asansör ve merdivenlerin hali ise görenleri hayrete düşürüyor.

Dikmen Vadisi’nde ‘atık karargâhı’

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR HAREKETE GEÇSİN

Hürriyet Ankara, bölge sakinlerinin yoğun şikayetleri üzerine Dikmen Vadisi’ni yeniden fotoğrafladı. Atık toplayacılar vadinin tabanına kurdukları naylon çadırlarda yaşamlarını sürdürürken, çöp dağları ise her geçen gün daha da geniş bir alana yayılıyor. Sinan Caddesi’nden bakıldığında Turan Güneş Bulvarı’nda yükselen milyonluk rezidansların çok yakınındaki çöplük manzarası vatandaşların da tepkisini çekiyor. Çevre sakinleri, “Çöp dağları ile aramızdaki mesafe 100 metreden bile az. Ankara’ya yakışmayan bu manzaranın artık değişmesi gerekiyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin harekete geçmesini bekliyoruz” diye konuşuyor.

Dikmen Vadisi’nde ‘atık karargâhı’

CAMLAR KIRIK DÖKÜK MERDİVENLER DIŞKILI

Vadideki mezbelelik görüntü, Yıldız ile Dikmen’i birbirine bağlayan demir köprüde de devam ediyor. Vadinin tabanından köprünün üstüne ulaşımı sağlayan tek yol olan merdiven ve asansör ise tamamen kullanılamaz hale geldi. Asansör çalışmazken, merdivenlerdeki ve çevresindeki birçok cam kimliği belirsiz kişilerce parçalandı. Asansörün girişindeki kırık cam ise onlarca metre yükseklikte çevreden geçenlere korku saçıyor. İnsan dışkıları ve atıklarla kaplı merdivenlere ise pis koku ve mide bulandıran manzara nedeniyle girilemiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!