Didim’de Öğrenciler Eğlenerek Öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Didim’de Öğrenciler Eğlenerek Öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2015 09:49

DİDİMLİ ÖĞRENCİLER EĞLENEREK ÖĞRENİYOR

Didim’de Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu, bu hafta okul duvarları için resim, zeka oyunları ve en temiz sınıf etkinlikleri düzenledi.
Didim’de Akbük-Nurullah Kocabıyık İlkokulu, çizgi film kahramanlarıyla öğrencilerin okula daha motive gelmelerini daha eğlenceli ve ilgi çekici bir okul ortamı sunmayı hedefliyor.Okulun tüm duvarlarında rengarenk, farklı ve güncel çizgi film kahramanları çizen öğretmen ve öğrenciler, daha sonra zeka oyunları etkinliği düzenledi. Okul yönetimi, iki yıldır sürdürdüğü Gelecek Zeka Oyunlarıyla Gelecek Projesi kapsamında dama, Satranç ve Zeka Oyunlarının yanı sıra yapboz şenliği, bulmaca şenliği, zeka küpü yarışması gibi farklı etkinlikler düzenleyerek öğrencilerine beyin jimnastiği yaptırdı. Öğretmenler, bu hafta ise haftanın zeka sorusu etkinliği düzenleyerek öğrencilere eğlenceli bir eğitimin kapılarını araladı. Zeka Oyunda; Zeka Küpü olmak için haftanın zeka sorusunu 1 hafta boyunca doğru cevaplayan öğrenciler arasından yapılan seçimle küçük hediyeler sahibini bulacak. Bu uygulamalarla hem beyin jimnastiği yapmak hem de öğrencilerin okula olan ilgilerini en üst sevide tutmak amaçlanıyor. Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu haftanın en temiz sınıf uygulamasıyla da öğrencileri düzenli temizliği öğretiyor.
Oluşturulan komisyon ve hizmetli personelin değerlendirmeleri sonucunda hafta boyunca sınıfını en temiz bulunduran her iki kattaki en temiz birer sınıf belirleniyor. 20 Kasım 2015 Cuma günü yapılan değerlendirme sonucu İstiklal Marşı töreninde öğretmenleri Huriye Eğer eşliğindeki 1/A sınıf başkanı ve Sare Özpınar eşliğindeki 4/A sınıf başkanı en temiz sınıf beratını Okul Müdürü İbrahim Karamanlıoğlu’ndan aldı.
Bu beratı bir hafta boyunca sınıf kapılarındaki çerçevede gururla asacak olan sınıflar, önümüzdeki haftalarda ünvanlarını korumaya, diğer sınıflar ise en temiz sınıf ünvanını kendi sınıfları adına ele geçirmenin çabası içinde olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!