Didim’de “Dünden Bugüne Didim Ve Turizm” Konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Didim’de “Dünden Bugüne Didim Ve Turizm” Konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2015 15:31

DİDİM’DE TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA “DÜNDEN BUGÜNE DİDİM VE TURİZM” KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Didim’de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında “Dünden Bugüne Didim ve Turizm” konulu konferans gerçekleştirildi.
Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe turizmciler ile vatandaşlar ilgi göstermezken, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, Didim Turizm Derneği başkanı Ercüment Alkaner, Didim Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Ali Yeler ile davetliler ile turizm meslek lisesi öğrencileri katıldı.
“Dünden Bugüne Didim ve Turizm” konulu konferansta ilk olarak Didim Ticaret Odası Meclis üyesi ve turizmci Hikmet Atilla, ülke ve Didim turizmine ilişkin istatistik rakamlarıyla değerlendirmede bulundu. Atilla konuşmasında turizme değer katılmasının önemli olduğunu belirterek “Biz gücümüzü keşfetmeliyiz. İlçemiz sadece deniz kum gündeş değil sağlık ve spor turizmi içinde elverişli. Komplekse kapılmadan ufkumuzu açık tutmalıyız. Alternatif turizm için de birlikte hareket etmeliyiz.” dedi.
Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner de Ege Bölgesi’nin turizmin ilk başladığı bölge olduğunu belirterek, 1960’lı yıllarda turizm hareketinin günümüzde de sürdürüldüğünü söyledi. Alkaner, hizmeti aksatmadan, güler yüzlü kaliteli servis verebildikleri takdirde bu bölgenin sağlıklı bir şekilde turizmde ilerleyeceğini ifade ederek, tabiat olarak çok şanslı bir ülke olduklarını dile getirdi. Fiyat, kalite ve sunumun çok önemli olduğunu vurgulayan Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tesislerimizi yeniliyoruz, yeni sezona hazırlıyoruz. Turizm artık ülkemizde tam anlamıyla bacasız sanayi oldu. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz. Didim’de bu sahil şeridindeki en şanslı bölgelerden bir tanesi… Bölgemize gelen yeni yatırımlar, bölgemizin değerini her yıl artıracaktır. İnanıyorum ki, 10-20 yıl sonra Didim çok daha düzgün bir turizm kenti olarak yerini alacaktır. Bu zenginlik, burada yaşayan bütün insanlara yarar sağlayacaktır.” dedi.
“SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR TURİZM ALANI”
Turizmci Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ise turizmin çok özen gösterilmesi gereken bir ticari dal olduğunu vurguladı. İnsana insanla hizmet edildiğini ve çevreye saygılı tesisler kurulması gerektiğini belirten Atabay, “Turizm, profesyonelliğin arkasında amatör ruhla o profesyonelliği hizmet edilen insanlara o misafirperverliği gösterilmesi gereken bir meslek dalı. Herkes turizm işletmecisi olabilir ama turizmci olamaz” dedi.
Başkan Atabay turizmci de olsa herkesin kanuna uygun şekilde iş ve işlemlerini yapması gerektiğinin vurgulayarak “Kimse şunun arkasına sığınmasın. Ben büyük yatırımcıyım; ben istediğimiz yaparım. Burada yaşayan kimse buna müsaade etmez. Turizmci olarak doğaya çevreye ve kanunlara saygılı olmayı öğreneceğiz. Görevimiz bugünleri yarınlara teslim etmek.” dedi.
Turizmci ile turizm işletmecisinin ayırt edilmesi gereken kavramlar olduğunu dile getiren Atabay, “Ben 1988 yılında Didim’e yerleşip turizm yapan bir kişiyim. Didim’in zenginlikleri çok fazla. Doğası ve havası çok güzel. İnanılmaz bir zenginliğe sahibiz ama bu zenginliklerimizi koruyup, insanlarımıza anlatamıyoruz” şeklinde konuştu. Atabay, genç arkadaşlara çok daha sağlıklı, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir turizm alanı teslim etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
“AMACIMIZ DİDİM’İN İSMİNE LAYIK NOKTAYA GELMESİ”
Didim Kaymakamı İskender Yönden de amaçlarının Didim’in ismine layık noktası gelmesi gerektiğini ifade etti. Tüm konuşmacılara teşekkür eden Kaymakam Yönden, kendisinin 4 kıtayı gezdiğini belirterek, gittiği ülkelerden örnekler verdi. Konuşmasında geçen senelerde gittiği Avustralya’nın Melbourne şehrinden örnek veren Didim Kaymakamı İskender Yönden, “Avustralya’nın 24 milyon nüfusu vardır. Coğrafi büyüklük olarak Türkiye’nin 3 buçuk kat büyüklüğünde bir yapıya sahip ama 24 milyon nüfusu vardır. İlçemizdeki Altınkum Plajı, Apollon Tapınağı, Milet ve Priene gibi zenginlikler olmamasına rağmen Melbourne şehri ciddi anlamda turist çekiyor. Buradaki şartları orasıyla karşılaştırdığımızda Türkiye gerçekten pırlanta” diye konuştu. Yaşanabilir çevre ve sistem oluşturulması gerektiğini sözlerine ekleyen Kaymakam Yönden, şunları söyledi: “İlçemizde ana hedef noktası turizm. Yan sektör olarak da tarım ve inşaat var ama bunlarda turizmi destekleyici şekilde. Turizme yönelik standartları sağladığımızda turist zaten geliyor.”Dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Emrah Yıldız, Didim’in tarihi ve coğrafyasının anlatıldığı “Dünden Bugüne Didim ve Turizm” konulu sunum yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!