Didim 12. Altınkum Yazarlar Festivali, imza günüyle başladı

Güncelleme Tarihi:

Didim 12. Altınkum Yazarlar Festivali, imza günüyle başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 12:40

Didim 12. Altınkum Yazarlar Festivali, imza günüyle başladı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Altınkum Yazarlar Festivali, yazarlar Semra Topçu, Nalan Tuntaş ile aynı zamanda ve sinema ve tiyatro oyuncusu olan İlyas Salman gibi yazarların imza günüyle başladı.

Didim Belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Altınkum Yazarlar Festivali'nde üç yazar okurlarıyla buluştu. 15 Ağustos'ta sona erecek festivalde, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, YÖK eski Başkanı ve TÜBİTAK eski Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, ünlü sanatçı Ahmet Selçuk İlkan, Gazeteci-Yazarlar Yılmaz Özdil, Saygı Öztürk, Tuluhan Tekelioğlu ve Tayfun Talipoğlu gibi ünlü isimler okurlarıyla buluşacak. Ulusal yazarların okurları ile buluştuğu festivalin ilk günkü konukları Nalan Tuntaş ve Semra Topçu ve aynı zamanda sinema ve tiyatro uyuncusu da olan İlyas Salman oldu. Okurlarının kitaplarını samimiyetle imzalayan yazarlara, Didim Belediyesi tarafından katılım plaketi verildi.

ESNAF-BELEDİYE EL ELE

Didim'in kültür turizmi ve barış kenti olma yolunda önemli adımlar attığını söyleyen CHP'li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Altınkum Yazarlar Festivali ile amaçlarının ilçelerini ülke çapında tanıtmak olduğunu söyledi. Bu yıl festivalde esnafı da içine katarak Didim halkıyla el ele vermek istediklerini belirten Başkan Atabay, "Didim'in tanıtımında önemli katkı sağladığını düşündüğümüz Altınkum Yazarlar Festivalimize bu yıl hiç olmadığı kadar sahip çıktık. 2015'te esnafımızla el ele vererek festival standımızı baştan aşağıya Didim markasını ön plana çıkararak yeniledik. Buradan bir kez daha standın yapımına katkı sağlayan tüm esnafımıza ve yıllardır bu festivali bu noktaya taşıyan, emek veren arkadaşlarımıza, festivalin yaratıcısı Hayri Kandemir'e ve değerli katkıları ile festivalimizi onurlandıran tüm yazarlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Didim, geçmişte olduğu gibi gelecekte de kültür ve sanatın merkezi aydınlanmasının ışığı olsun diye bu yola çıktık" diyen Belediye Başkanı Deniz Atabay, tüm Didimliler'in bu aydınlanma yolunda Yazarlar Festivali Standı'nı ve yazarları yalnız bırakmamalarını istedi.

Ediz VERDİOĞLU / DİDİM (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!