Devlete hakaret

Güncelleme Tarihi:

Devlete hakaret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Naklen yayın sorununa çözüm bulmak için Devlet Bakanı Güneş Taner'in başkanlığında yapılan toplantıda skandal yaşandı. CINE5 ve Show TV'nin sahibi Erol Aksoy, uzlaşmaz tutumunu sürdürerek, ''Hoşçakalın'' bile demeden toplantıyı yarıda terketti. Taner, olayı ''Bu, devlete hakarettir'' diye yorumladı.

Naklen yayın sorununa çözüm için İstanbul'da yapılan uzlaşma toplantısında büyük bir skandal yaşandı. CINE5 ve Show TV'nin sahibi Erol Aksoy, Devlet Bakanı Güneş Taner'in başkanlığında yapılan toplantıyı terketti.

Vatandaşların Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın maçlarını televizyondan naklen seyredememesi üzerine Devlet Bakanı Güneş Taner ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner'e özel görev veren Başbakan Mesut Yılmaz bu soruna acilen çözüm getirilmesini istedi.

Güneş Taner, anlaşmazlığın tarafları BİMAŞ ve CINE5 yetkililerini dün Bankalar Birliği binasında bir araya getirdi. Toplantıya CINE5 adına Erol Aksoy, İktisat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Gürbüz Tümay, İktisat Bankası Yönetim Kurulu üyesi Osman Birsen ile CINE5 yetkilileri katıldı.

BİMAŞ'ı ise Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eroğlu, Murahhas Üye Kenan Sönmez ile Zafer Mutlu temsil etti.

‘‘BAŞBAKAN ÇÖZÜM BULUN DEDİ‘‘

Toplantıya başkanlık eden Devlet Bakanı Güneş Taner, özetle şunları söyledi:

''Sayın Başbakan naklen yayın sorununa bir an önce çözüm bulunmasını istiyor. Özellikle bu hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray ve Beşiktaş-Trabzon maçından önce anlaşma sağlanmasını arzu ediyor. Bize de bu konuda talimat verdi. Sizlerin anlaşmaya uygun bir zemin bulmanız dileğinde. İnşaallah, uzlaşırsınız ve bu toplantıdan da bir anlaşmayla çıkarız.''

Bu konuşmanın ardından söz alan CINE5 ve Show TV'nin sahibi Erol Aksoy, gergin ve sert bir üslupla şifreli kanal işinin BİMAŞ'ın bu işe girmesinden sonra bozulduğunu söyledi.

Erol Aksoy fiyatların çok anormal yükseldiğini, BİMAŞ'ın yüksek fiyat vererek Anadolu kulüplerini şımarttığını, işin içinden çıkılmaz bir hale geldiğini ileri sürdü. Aksoy bu arada ''Bu nedenle BİMAŞ'a Fenerbahçe ve Beşiktaş için daha önceki teklifimde söylediğim parayı veremem. Bunun daha altında bir para ödeyebilirim'' dedi.

‘‘BU, DEVLETE HAKARETTİR‘‘

Aksoy'un bu sözlerine BİMAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eroğlu itiraz etti. Eroğlu, ''Zarar etmiyorsunuz. Şirketimin değeri arttı diye övünüyorsunuz. Bu işten zarar ediyorsanız havuz işi yeniden ihale edilsin. Biz de BİMAŞ olarak katılalım'' diye konuştu.

Aksoy'un bu sözlere tepkisi çok garip oldu ve ''Yalan söylüyorsun'' diye bağırarak birden ayağa kalktı. Toplantıya başkanlık eden Devlet Bakanı Güneş Taner'e sert bir üslup kullanan Aksoy, ''Benim bu toplantıda daha fazla kalmama gerek yok'' deyip herkesin şaşkın bakışları arasında toplantıyı terketti.

Devlet Bakanı Güneş Taner olayı, ''Bu, devlete hakarettir'' diye yorumladı. Taner daha sonra ''Toplantı sona ermiştir'' diyerek toplantısını bitirdi. Masanın çevresinde bulunan CINE5 yetkililerinin, ''Efendim biz devam edelim'' önerisini geri çeviren Taner sadece ''Bu şartlarda toplantı olmaz'' demekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!