Devlet yurdunda FETÖ toplantıları yapılmış

Güncelleme Tarihi:

Devlet yurdunda FETÖ toplantıları yapılmış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 10:21

Devlet yurdunda FETÖ toplantıları yapılmış

Haberin Devamı

Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, (DHA)- ERZURUM'da FETÖ'nün 'mahrem asker' yapılanmasında rütbeli personele imamlık yapan Atatürk Üniversitesi Tıp  Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi 'Çetin' kodlu Yrd. Doç. Dr. İ.Y. itirafçı oldu. Erzurum'da üniversite okuduğu dönemde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda örgüte ait odalarda sohbet yapıldığını anlatan İ.Y., "Ben, KYK 3. yurdunda kalırdım. Kaldığımız dönemde yurtta bu yapılanmaya mensup öğrenciler kendi aralarında toplantılar düzenlerlerdi. Bunların temel görevi gittikleri odadaki öğrencileri ikna etmek, onları namaza  alıştırmak, abone yapmak, yapabiliyorlarsa öğrenci evlerine yönlendirmekti" dedi.
FETÖ'nün Erzurum'daki mahrem asker yapılanmasına yönelik 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Aralarında askeri doktor, rütbeli asker, mahrem imam ve eşlerinin de bulunduğu 11'i tutuklu 27 sanık hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlarından 7.5 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istendi.
Rütbeli askeri personele imamlık yapan Yrd. Doç. Dr. İ.Y. ile asker eşlerine sohbet veren Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı araştırma görevlisi eşi H.Y. itirafçı oldu. Örgüt ile bağının 2000 yılında lise son sınıfta gittiği dershanede başladığını söyleyen İ.Y., burada Fetullah Gülen'nin kitaplarını okumaya, videolarını izlemeye başladığını anlattı. Abi evlerine gittiğini söyleyen İ.Y. 2001'de  Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanarak Erzurum'a geldiğini belirtti.
KYK'DA ÖRGÜTE AİT ODALARDA TOPLANTI
Dershane öğretmeninin cemaat evlerinde kalmasına yönelik telkinlerini dinlemeyip Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) yerleştiğini aktaran İ.Y., iddianamede yer alan ifadesinde şu itiraflarda bulundu: 
 "KYK'da kalmaya başladığımda yurtta örgütle ilişkili R. isimli Edebiyat öğretmenliği bölümünde okuyan kişi benimle irtibata geçti. KYK'da örgüte ait odalarda toplantılara katıldık. Ben, KYK 3'üncü yurdunda kalırdım. Kaldığımız dönemde yurtta bu yapılanmaya mensup öğrenciler kendi aralarında toplantılar düzenlerlerdi. Yurtların bölge talebe mesulleri ile öğrenci evlerinin bölge talebe mesulleri birbirinden farklıydı. Beni bölge talebe mesulu olarak K.D. atadı. İlk önce 3'üncü yurdun abiliğini yaptım. Sonra 3- 4  ve 5 numaralı yurtların bölge talebe mesulu oldum. Yurtları abi olarak yönetecek kişileri ben belirlemezdim. Beni atadıkları gibi K. diğerlerini de atardı. Her yurtta çeteleler tutardık. Bu çetele de farklı bölümler vardır. Bir kişinin ne kadar kitap okuduğunu işlediğimiz gibi gazete abonesi olup olmadığını, sonrasonda 1/5, 2/5, 3/5, 4/5 ve 5/5 gibi notlar verirdik. 1/5 alkol alıp herhangi bir dini vecibesini yerine getirmeyen öğrenci demekti. 4/5 ise namaz kılıyor, hizmeti biliyor anlamına geliyordu. 5/5 ise hem vecibelerini hem de hizmetini yapıyor anlamına geliyordu. Benim baktığım dönemde 3'üncü yurtta yaklaşık 100 zaman gazetesi abonesi vardı. Zaman ve Sızıntı dergisi abone sorumluları arasında ufak da olsa bir fark vardı. Bu fark, keyfiyette kendini gösterirdi. Zaman gazetesi sorumlusu daha az vecibelerini yerine getirirken, Sızıntı dergisi sorumlusu keyfiyet konusunda daha çok vecibelerine düşkündü.  Yurtta iken merkezi oda adı verilen yurt sorumlusunun ve onun yardımcısının odası bulunur. Burada, kayıtlı yatak sayısının tamamı doludur. Ancak, sadece yurt sorumlusu bu odada kalır. Diğer görevli öğrenciler ise zaman zaman oda değiştirerek farklı odada kalır. Bunların temel görevi gittikleri odadaki öğrencileri ikna etmek, onları namaza  alıştırmak, abone yapmak, yapabiliyorlarsa öğrenci evlerine yönlendirmekti. Haftalık olarak bir araya gelir notlar halinde her görevliden kaç kişinin namaza başladığını, abone yapıldığını, eve yönlendirildiğini öğrenirdim. Sonra bunları toparlayarak K.D.'ye teslim ederdim. 6'ncı sınıfa geçince 2006-2007 yıllarında TUS sınavına hazırlanmak için örgüte ait TUS evine çıktım. Yurtta bana verilen görevleri bıraktım.  Okul bitirme zamanım geldiğinde TUS bitirme sınavına hazırlanabilmek için Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde KBB uzmanlığı yapan Ö.Ö.'nün yanına gittim. O, bir ev buldu. Dayayıp döşedi. Kiraları ise biz ödüyorduk. Ben evin abisiydim. Kirayı toparlar, dersleri yerine getirir, tespihat yapar, namaz kıldırırdım. Çalışma yönleri ve çetele tutmayı TUS abisi olarak görevli Ö.Ö. yapardı. 2007 yılında da radyoloji bölümünü kazandım. Bana soruları vermediler."
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!