Devleri solladık

Güncelleme Tarihi:

Devleri solladık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

MİLLİ Takımımız, 2.12 puan ortalaması ile Avrupa Şampiyonası elemelerinde Fransa, Rusya, Hırvatistan, İtalya, İngiltere gibi devleri geride bıraktı...

MİLLİ Futbol Takımımız, 11. Avrupa Futbol Şampiyonası finallere doğrudan kalma şansını baraj maçına bıraksa da eleme grubu maçlarında Avrupa'nın futbolda ileri gitmiş pek çok ülkesini geride bıraktı. Ay-yıldızlılar 9 grupta toplam 49 takımın katılımıyla gerçekleştirilen elemelerde maç başına puan ortalamasına göre, 2.12 ile 9. sırada yer aldı.

Türkiye'nin, maç başına puan ortalaması bakımından geride bıraktığı ülkeler arasında Fransa, Rusya, Hırvatistan, İtalya, İngiltere gibi futbolun devleri de bulunuyor. Avrupa şampiyonası elemelerinde, tarihinin en başarılı dönemini geçiren Milli Takım, 5 galibiyetle 33 ülke milli takımından daha fazla galibiyet alırken, 35 ülke ekibinden de daha az yenilgi (1 yenilgiyle) alma başarısını gösterdi. Rakip filelere 15 gol bırakan milliler ayrıca, 35 ülke takımından daha çok gol atıp, ağlarında gördüğü 6 golle 37 ülkeden daha az gol yedi.

Eleme gruplarında en başarılı ülke, oynadığı 10 maçı da kazanan Çek Cumhuriyeti oldu. Sıralamada İsveç ikinci, İspanya üçüncü durumda yer alırken, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Romanya ve Ukrayna, yenilgi yüzü görmedi.

Moldova, Belarus, Faroe Adaları, Malta, Lüksemburg, Andorra ve San Marino galibiyetle tanışamazken, İspanya 42 golle en golcü ekip, San Marino tek golle en kısır ülke oldu.

İsveç, 8 maçta kalesinde 1 gol görerek en sağlam savunmaya sahip ülke unvanını alırken, San Marino ise toplam 44 gol yedi. Malta, Lüksemburg, Andorra ve San Marino ise grup maçlarını puansız kapattı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!