Devler Ligi'ne F.Bahçe yerine G.Saray

Güncelleme Tarihi:

Devler Ligine F.Bahçe yerine G.Saray
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2012 10:55

Kadınlar voleybolda ortalık karıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe geçen sene futbolda yaşadığı Şampiyonlar Ligi krizinden sonra bu kez de voleybolda da aynı sorunla karşı karşıya geldi.

Lig şampiyonu Fenerbahçe futbolda şike soruşturması nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne gidememiş ve yerine Trabzonspor Devler Ligi'nde yer almıştı. Bu kez ise voleybolda kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle sarı lacivertli takımın yerine Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek.

Geçen senenin Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Fenerbahçe Universal'in yerine Galatasaray'ın seneye Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ne katılması gündeme bomba gibi düştü.

Azerbaycan'da düzenlenen Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde birinci olarak kupayı müzesine götüren Fenerbahçe Universal, önümüzdeki sezon bu turnuvaya katılamayacak.

Haberin Devamı

Bu karara göre; Şampiyonlar Ligi'nde lig ve kupa şampiyonu Eczacıbaşı VitrA, ikinci sıradaki Vakıfbank TT ve Fenerbahçe'nin yerine de ligi 4.sırada bitiren Galatasaray yer alacak.

Toplam 24 takım mücadele edecek

Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2012-2013 sezonunda mücadele edecek 24 takım şöyle oldu:

Direkt katılım:

Rabita Bakü (Azerbaycan), RC Cannes (Fransa), ASPTT Mulhouse (Fransa), Schweriner SC (Almanya), Yamamay Busto Arsizio (İtalya), MC-Carnaghi Villa Cortese (İtalya), Atom Trefl Sopot (Polonya), Tauron MKS Dabrowa Gornica (Polonya), 2004 Tomis Constanta (Romanya), Dinamo Kazan (Rusya), Dinamo Moskova (Rusya), Uralochka-NTMK Sverdlovsk Region (Rusya), Kızılyıldız (Sırbistan), Eczacıbaşı VitrA (Türkiye), Vakıfbank Türk Telekom (Türkiye).

“Wild Card” katılım:

Azerrail Bakü, (Azerbaycan), Lokomotiv Bakü (Azerbaycan), Agel Prostejov (Çek Cumhuriyeti), Dresdner SC (Almanya), Robur Tiboni Urbino (İtalya), Bank BPS Fakro Muszyna (Polonya), Dinamo Romprest Bükreş (Romanya), Volero Zürih (İsviçre), Galatasaray (Türkiye).


İŞTE O LİSTE

Devler Ligine F.Bahçe yerine G.Saray


İşte Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gitmesine engel olan olaylar;

-Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun belirttiği otelde kalmayıp başka otele geçmesi
-Fenerbahçe'nin forma krizi çıkartması
-Genel menajer Violet Duca'nın Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı Andre Meyer'in davet ettiği toplantıya gitmemesi
-Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye  oranla transfere daha çok yatırım yapmış olması

Konuyla ilgili ulaştığımız Fenerbahçe Kulübü Voleybol Şubesinden sorumlu yönetici Hakan Dinçay, hurriyet.com.tr'ye şu açıklamalarda bulundu;

Haberin Devamı

"Açıkçası biz de bu karara şaşırdık. Kural ihlali yaptığımız söyleniyor. Öyle bir şey yok, bize öyle bir açıklama da gelmedi."

Galatasaray Kulübü Voleybol Şubesinden sorumlu yönetici Orkun Darnel ise;

"Biz olimpiyat elemeleri öncesi wild card için form doldurduk, sonuçta böyle bir hakkımız var. Ve bugün açıklanan bu karar beni ve kulübü çok mutlu etti. Çıkan söylentiler gibi Türkiye Voleybol Federasyonu'nun insiyatifini kullanıp bizi gönderdiğini sanmıyorum zaten biz de başvurumuzu yapmıştık."

"F.BAHÇE YETKİLİLERİNİN TAVIRLARI CEV'İ KIZDIRDI"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ise Fenerbahçe Universal'in neden tercih edilmediğini açıkladı.

Avrupa Voleybol Federasyonu (CEV)'in önümüzdeki yıl Kadınlar Şampiyonlar Lig'inde mücadele edecek takımları belirleyip Fenerbahçe Unıversalı'ı Devler Lig'ine kabul etmeme gerekçesini açıkladı.. Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, "Organizasyon Otelinde kalmadılar..Supervısor'un ön gördüğü formaya itiraz ettiler. Bu davranış biçimleri uygun olmadı. Bu nedenle Avrupa Federasyonu 3.takım için vereceği Wıld kartı Galatasaray icin kullandı" dedi.

Karabıyık, geçen sezon Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ile tamamlanan Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali sırasında sarı lacivertli kulüp yetkililerinin, organizatörler ve CEV yetkililerine karşı olumsuz tavırlar sergilemesini gerekçe gösterdiğini söyledi.

 "LİGDE İLK 2'YE GİRSE KATILIRDI, AMA WILD CARD'IN KRİTERLERİ FARKLIDIR"

"Eğer Fenerbahçe, Türkiye Ligi'ni ilk 2 sırada tamamlasaydı Şampiyonlar Ligi'ne giderdi, buna engel bir durum yok" diyen Ünal Karabıyık, Wild Card'ın kriterlerinin ise biraz farklı olduğunu şu ilginç örnekle açıkladı: "Yakın zamanda tartıştığınız birini düğününüze çağırmazsınız. Bu da onun gibi bir durum"

Haberin Devamı

FENERBAHÇE KULÜBÜ: KARARIMIZI DUYURACAĞIZ

Yaşananlarla ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü resmi sitesinden şu açıklamayı yaptı: "Bayan Voleybol Takımımızın CEV Şampiyonlar Ligi'ne katılım daveti almaması ile ilgili olarak kulübümüz Türkiye Voleybol Federasyonu ve CEV ile görüşmelerini devam ettirmektedir. Bu durumun düzeltilmesi adına yürütülen görüşmelerden alınacak sonuca göre kulübümüz tavrını belirleyecek ve kararını kamuoyu ile en kısa sürede paylaşacaktır."

https://twitter.com/fndayaz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!