Devler Ligi'nde kupa sahibini buluyor

Güncelleme Tarihi:

Devler Liginde kupa sahibini buluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2015 11:12

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde yarın İtalya'nın Juventus ve İspanya'nın Barcelona takımları karşılaşacak.

Haberin Devamı

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak. Mücadelede düdük çalacak Cüneyt Çakır, UEFA kulüp organizasyonları finalinde maç yönetecek ilk Türk hakem olacak. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Maçın 4. hakemi İsveç'ten Jonas Eriksson, ilave yardımcı hakemleri ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek olacak.

İki takım da kupa tarihinde 8. kez finalde boy gösterecek. Barcelona'nın 4 kez şampiyonluk yaşadığı "Devler Ligi"nde, Juventus 2 defa mutlu sona ulaştı.

Devler Liginde kupa sahibini buluyor
'DEVLER LİGİ'NİN EN GOLCÜLERİ MESSI VE RONALDO



Sakat oyuncuların durumu
Juventus'ta final maçında, savunma oyuncuları İtalyan Giorgio Chiellini ve Uruguaylı Martin Caceres sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Siyah-beyazlılarda oynaması şüpheli olan bir diğer İtalyan savunmacı Andrea Barzagli, Berlin'e giden takım kafilesinde yer aldı. Barcelona ise Juventus karşısına tam kadro çıkacak. Diğer yandan iki takımda da kart cezalısı bulunmuyor.

Haberin Devamı

Devler Liginde kupa sahibini buluyor
JUVENTUS'UN KOZU CARLOS TEVEZ



Muhtemel 11'ler
Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, Barcelona karşısına kalede Gianluigi Buffon, savunmada Stephan Lichtsteiner, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli, Patrice Evra, orta sahada Claudio Marchisio, Andrea Pirlo, Paul Pogba, Arturo Vidal, hücumda Carlos Tevez ve Alvaro Morata'dan oluşan muhtemel 11 ile çıkacak.

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin ise Juventus karşısında kalede Marc-Andre ter Stegen, savunmada Daniel Alves, Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba, orta sahada Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Andres Iniesta, hücumda Lionel Messi, Luis Suarez ve Neymar'ı sahaya sürmesi bekleniyor.

Devler Liginde kupa sahibini buluyor
910 MİLYON AVROLUK FİNAL




7. kez karşılaşıyorlar
UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak İtalya'nın Juventus ve İspanya'nın Barcelona takımları, Avrupa kupalarında 7'nci kez karşılaşacak. Almanya'nın başkenti Berlin'de yarın oynanacak final maçı öncesi, Juventus ile Barcelona'nın birbirlerine karşı elde ettikleri galibiyet sayılarında eşitlik bulunuyor. İki takımın önceki 6 randevusunda taraflar 2'şer kez sahadan galip ayrıldı, 2 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Barcelona'nın 7 golüne, Juventus 6 golle karşılık verdi.

Haberin Devamı

Barcelona, Avrupa'nın bir numaralı kupasında, 1986'da UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla oynandığı dönemde çeyrek finalde rakibini 1-0 ve 1-1'lik skorlarla eledi. Daha sonra 1991'de UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda birbirlerine rakip olan iki takımın yarı final eşleşmesinde, ilk maçı 3-1 kazanan Katalan ekibi, rövanşı 1-0 kaybetmesine rağmen finale yükseldi. Son olarak Juventus, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 2003'te karşılaştığı rakibiyle sahasında 1-1 berabere kaldı, deplasmanda 2-1 galip gelerek tur atladı.

Devler Liginde kupa sahibini buluyor
BARCELONA'NIN SİLAHI LİONEL MESSI



İki takım da 8. kez finalde
Juventus ile Barcelona, yarınki maçla kupa tarihindeki 8'inci finallerine çıkacak. Daha önce Avrupa'nın bir numaralı kupasında oynadıkları 7'şer finalde Barcelona 4, Juventus ise 2 kez mutlu sona ulaştı. Katalan ekibi, 1992, 2006, 2009 ve 2011 yıllarında kazandığı kupayı, 1961, 1986 ve 1994'te rakiplerine kaptırdı.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılar ise 1985 ve 1996'da kupayı müzesine götürmeyi başardı. 1973, 1983, 1997, 1998 ve 2003 olmak üzere 5 kez kupanın bir adım uzağında kalan Juventus, Barcelona'ya kaybetmesi durumunda turnuva tarihinde 6 final kaybeden ilk takım olacak.


Barcelona, İtalyan takımlarına karşı üstün
Juventus maçıyla Avrupa kupalarında İtalyanlar ile 43. kez karşılaşacak Barcelona'nın rakiplerine karşı kurduğu üstünlük dikkati çekiyor. İspanyol temsilcisi, İtalyanlarla önceki 42 randevusunda 20 galibiyet, 13 beraberlik, 9 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda 68 gol kaydeden Barcelona, kalesinde 43 gole engel olamadı.


Juventus, İspanyollara karşı 47. maçında
İtalyan temsilcisi Juventus, Barcelona karşısında İspanyol takımlarıyla 47. maçını oynayacak. Önceki 46 karşılaşmada 16 galibiyet, 12 beraberlik elde eden siyah-beyazlılar, 18 mücadeleden ise yenik ayrıldı. Bu karşılaşmalarda 52 gol atan Juventus, kalesinde 50 gol gördü.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!