Devler fırtına gibi

Güncelleme Tarihi:

Devler fırtına gibi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona Hertha Berlin'i 3-1 yenerken, Manchester United, Fiorentina'ya şans tanımadı. Her iki takım da çeyrek finali garantiledi.

ŞAMPİYONLAR Ligi'nde favoriler fazla zorlanmadan yollarına devam ettiler. A Gurubunda çeyrek finale yükselmeyi geçtiğimiz hafta garantileyen İspanya'nın ünlü takımı Barcelona, Almanya'nın Hertha Berlin ekibinin tüm hayallerini bitirdi. Hertha'nın 7. dakikada Alves'in golüyle 1-0 öne geçtiği karşılaşmada şoku çabuk atlatan Barcelona 10. dakikada Xavi'nin golüyle skoru eşitledi. İkinci yarıda daha etkili oynayan Barcelona 49. dakikada Gabri, 82. dakikada da Kluivert'in golleriyle maçı 3-1 kazanmayı başardı.

Bu grubun diğer maçında Ev sahibi Porto ile Sparta Prag 2-2 berabere kalarak umutlarını son haftaya bıraktılar. 16. dakikada Costa ve 64. daakikede Capucho'nun golleriyle 2-0 öne geçen Porto, 74. dakikada Lokvenc, ile 90. dakikada Fukal'ın gollerini önleyemeyince beraberliğe razı oldu. Önümüzdeki hafta Porto, Berlin deplasmanına çıkarken, Sparta evinde çeyrek finalist Barcelona'yı ağırlayacak.

B Grubu mücadelesinde ise Manchester United Fioreninta'yı 3-1 yenerek çeyrek finale yükselirken, rakibini iyece ateşe attı. Mancheshter United'i zafere götüren golleri 20. dakikada Cole, 33. dakikada Keane ile 70. dakikada Yorke atarlarken, İtalyan ekibinin tek sayısı 16. dakikada Batistuta'dan geldi. Rositto ise 62. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Gurubun diğer mücadelesinde İspanya'nın Valencia takımı Fransa'nın iddiasını yitiren ekibi Bordeaux'u deplasmanda 4-1 devirdi. Valencia'nın golleri 42. dakikada Djukiç. 48. dakikada penaltıdan Mendiata, 71. dakikada Kily ve 90. dakikada Sanchez'den gelirken ev sahibi ekibin tek golünü 54. dakikada Wiltord attı. Bu grupta 9 puanlı Valencia son haftada evinde çeyrek finalist Manchester United ile ağırlarken 7 puanlı Fiorentina Bordeaux ile İtalya'da karşı karşıya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!