Devler’e kolay lokma

Güncelleme Tarihi:

Devler’e kolay lokma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2006 00:00

Dünya altıncısı A Milli Basketbol Takımı, 2007 Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde şanslı bir kura çekerek; C Grubu’nda Almanya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti ile eşleşti.

JAPONYA’da yapılan 2006 Dünya Şampiyonası’nda ilk 6’ya girerek büyük bir başarıya imza atan A Milli Erkek Basketbol Takımımız’ın 2007 Avrupa Şampiyonası’ndaki rakipleri, dün belli oldu. İspanya’nın başkenti Madrid’de çekilen kura sonucu C Grubu’na düşen 12 Dev Adam, Almanya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti ile eşleşti.

Kura çekimine 3. torbadan giren Türkiye, grup maçları 3-5 Eylül tarihlerinde İspanya’nın doğusundaki Palma de Mallorca kentinde oynayacak. 16 ülkenin katılımıyla 3-16 Eylül tarihlerinde yapılacak turnuvada Türkiye, gruplardan çıkması halinde çeyrek finale kadar turnuvanın en büyük favorileri İspanya veya Yunanistan ile karşılaşmayacak.

4’er takımdan oluşan gruplardaki ilk maçlar İspanya’nın Alicante, Sevilla, Granada ve Palma de Mallorca kentlerinde yapılırken, gruplardan çıkacak ilk 3’er takımın eşleşmelerindeki diğer maçlar 7 Eylül tarihinden itibaren Madrid’deki iki spor salonunda oynanacak. Avrupa Şampiyonası’nda en büyük başarısı 2001 yılında ikincilik olan Türkiye, 2005’te düzenlenen son turnuvada dokuzuncu olmuştu. Millilerin son Dünya Şampiyonası’nda iki kez yendiği Litvanya, turnuvayı yedinci sırada tamamlarken, Almanya sekizinciliği elde etmişti.

15 takım belli

Öte yandan, turnuvaya katılacak 15 ülke belli olurken, son ülke Bosna Hersek, İsveç, Ukrayna, Makedonya, Macaristan, İsrail, Bulgaristan, Estonya, Danimarka ve Belçika arasında 8 Ağustos 2007 tarihinde başlayacak turnuvayı kazanan olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!