Devler bizi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Devler bizi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmesi için bir, Beşiktaş'ın ise iki tur geçmesi gerekiyor. Mücadeleye 3. eleme turunda katılacak olan G.Saray, elense bile UEFA Kupası'na 1. turdan itibaren devam etme şansına sahip...

G.Saray ve Beşiktaş'ı Avrupa'da zorlu rakipler bekliyor. Bazı ligler henüz tamamlanmasa da Şampiyonlar Ligi'nde eleme turu oynayacak Galatasaray ve Beşiktaş'ın karşılaşacağı rakipler büyük ölçüde belirlendi.

Bu rakiplere geçmeden önce Şampiyonlar Ligi'nin yeni statüsüne bir göz atmak gerekiyor. Önümüzdeki sezon tam 32 takımın katılacağı Şampiyonlar Ligi'nde üç eleme ön eleme turu var. Temsilcilerimizden Beşiktaş 2, Galatasaray ise 1 ön eleme maçı oynayacak. Başka bir bir deyimle Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmesi için 2 rakibini, Galatasaray'ın da 1 rakibini saf dışı bırakması gerekiyor.

Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için yalnızca 1 eleme turu oynayacak ve mücadeleye 3. eleme turunda dahil olacak olan G.Saray, bu turda elense bile UEFA Kupası'na 1. turdan itibaren devam etme şansı yakalacak.

DOĞRUDAN KALANLAR

Milan, Lazio (İtalya), Bayern Münih, Bayer Leverkusen (Almanya), Barcelona ve lig ikincisi (İspanya), Bordeaux, Marsilya (Fransa), Feyenoord, Willem II (Hollanda), Manchester United (Şampiyon), Arsenal (İngiltere), Porto (Portekiz), Olympiakos (Yunanistan), Sparta Prag (Çek Cum), Rosenborg (Norveç)

1. ELEME TURU

Belarus şampiyonu, İzlanda şampiyonu, Haka (Finlandiya), Skonto Riga (Letonya), Litex Lavach (Bulgaristan), Makedonya şampiyonu, Litvanya şampiyonu, Yugoslavya şampiyonu, FC Zimbru (Moldova), Flora Tallin (Estonya), Tsement (Ermenistan), Glentoran (K.İrlanda), Valletta (Malta), Barry Town (Galler), St Patrick Athletic (İrlanda Cum), HB Torsaun (Faroe Ad), SK Tiran (Arnavutluk), AS Jeunesse Esch (Lüksemburg), FK Kapaz (Azerbaycan), Bosna şampiyonu.

2. ELEME TURU

Molde (Norveç), Rapid Wien (Avusturya), CSKA Moskova (Rusya), Rijeka (Hırvatistan), BEŞİKTAŞ (Türkiye), Danimarka ikincisi, Dinamo Kiev (Ukrayna), Polonya şampiyonu, MTK Budapeşte (Macaristan), Genk (Belçika), Slovan Bratislava (Slovakya), Rapid Bükreş (Romanya), AİK Solna (İsveç), Dinamo Tiflis (Gürcistan), Anorthosis Famagusta (Kıbrıs Rum Kes), Rangers (İskoçya), Hapoel Haifa (İsrail), Slovenya şampiyonu.

3. ELEME TURU

Fiorentina, Parma (İtalya), Hertha Berlin, Borussia Dortmund (Almanya), İspanya Ligi 3. ve 4'üncüsü, Lyon (Fransa), PSV Eindhoven (Hollanda), Chelsea (İngiltere), Boavista (Portekiz), AEK (Yunanistan), Teplice (Çek Cum), Sturm Graz (Avusturya), Spartak Moskova (Rusya), Crotia (Hırvatistan), GALATASARAY (Türkiye), Danimarka şampiyonu, İsviçre şampiyonu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!