Devler arasındayız

Güncelleme Tarihi:

Devler arasındayız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

UEFA, yarın yapılacak 2000 Avrupa Şampiyonası elemeleri kura çekimi için Türkiye'yi Bulgaristan, Danimarka, Hırvatistan, Portekiz, Avusturya, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan ile birlikte B torbasına koydu. İtalya, Almanya, İngiltere, İspanya, Romanya, Rusya, Yugoslavya, İskoçya ve Norveç ise seribaşları.

UEFA, 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinin yarın yapılacak kura çekimine girecek 49 ülkeyi kategorilere ayırıp, seribaşlarını ve eşleşmeye katılacak ülkelerin torbalarını belirledi. A'dan E'ye güçlüden-zayıfa 5'e ayrılan ülkelerde Türkiye seribaşlarından sonra gelen B torbasında eşleşmeye katılacak. UEFA, İtalya, Almanya, İngiltere, İspanya, Romanya, Rusya, Yugoslavya, İskoçya ve Norveç seribaşı takımlar olarak belirlendi. Türkiye'nin torbasında ise Bulgaristan, Danimarka, Hırvatistan, Portekiz, Avusturya, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan bulunuyor. Türkiye bu ülkelerle aynı gruba düşmeyecek.

Evsahipliğini Hollanda ve Belçika'nın yapacağı Euro 2000 için yarın Belçika'nın Gent kentinde yapılacak kura çekimiyle 49 ülke, 5'erli 5, ve 6'şarlı 4 gruba ayrılacak. UEFA, dün seribaşlarından İtalya, Almanya, İngiltere ve İspanya'yı da ön çekimle 5'erli gruplardan dördüne yerleştirdi. Diğer 5'erli gruba düşecek takım yarın belirlenecek. 9 gruptaki elemeler Eylül 1998'de başlayıp, Ekim 1999'da sona erecek. Eleme maçları sonunda grup birincileri ve en iyi grup ikincisi, evsahibi olarak şampiyonaya doğrudan katılacak Hollanda ve Belçika ile birlikte Euro 2000 vizesini alacak. Diğer 8 ikinci ise kendi arasında eşleyip, çift ayaklı play-off maçları oynacak ve belirlenecek son 4 takımla, şampiyonada mücadele edecek 16 takım kesinleşecek.

İşte torbalar

A Torbası: İtalya (1.Grup), Almanya (3.Grup), İngiltere (5.Grup), İspanya (7.Grup), Romanya, Rusya, Yugoslavya, İskoçya, Norveç.

B Torbası: Bulgaristan, Danimarka, Hırvatistan, Portekiz, Avusturya, Fransa, Çek Cum., TÜRKİYE, Yunanistan

C Torbası: İrlanda Cum., İsviçre, İsveç, Ukrayna, Litvanya, Slovakya, Finlanda, İsrail, Gürcistan.

D Torpası: Polonya, Macaristan, K.İrlanda, Bosna, Letonya, Makedonya, Kıbrıs Rum Kesimi, Galler, İzlanda

E Torbası: Belarus, Slovenya, Ermenistan, Faroe Adaları, Arnavutluk, Lüksemburg, Moldova, Azerbaycan, Estonya, Malta, Liechtenstein, San Marino, Andorra.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!