Dev organizasyon

Güncelleme Tarihi:

Dev organizasyon
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Şampiyonaya 30 ülkenin katılması kesinleşti. Organizasyonun açılış töreni, bugün öğleden sonra Cam Piramit ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek çeşitli etkinliklerle yapılacak...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul'un üstlendiği 2'nci Dünya Kurash Şampiyonası, cuma günü başlıyor. Cam Piramit'te yapılacak şampiyonaya 30 ülkenin katılması kesinleşti. Dev organizasyon için Antalya'da bütün hazırlıklar tamamlandı. Açılış töreni ise bugün öğleden sonra Cam Pramit ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek törenlerle gerçekleşecek.

Açılış töreni Gürcü, Özbek ve Türk sanatçıların Cam Piramit'te vereceği konserle başlayacak. Daha sonra konuklara Cumhuriyet Meydanı'ndaki Tophane Çay Bahçesi'nde Özbek kavunu ve pilav ikram edilecek. Şampiyonaya katılan bazı ülkelerin halk oyunları ekipleri de Cumhuriyet Meydanı ve Büyükşehir Belediyesi önünde gösteriler yapacak.

Uluslararası Kurash Birliği (İKA) Başkanı Kamil Yusupov, Özbek ata sporu olan Kurash'ın 2 yıl içinde tüm dünya ülkeleri tarafından benimsendiğini belirterek, ‘‘ Bu sporun 1000 yıllı aşkın bir geçmişi var. Judo ile güreş karışımı bir spor. Futbol veya basketbole göre seyirciyi daha fazla heyecanlandırıyor’’ dedi.

Şampiyonayı sporseverlerin ücretsiz olarak izleyecekleri açıklandı. Şampiyonaya katılması kesinleşen ülkeler ise şöyle: Hollanda, İsrail, İrlanda, Litvanya, Estonya, Polanya, Rusya, Türkiye, Ukrayna, Beyaz Rusya, Bulgaristan, İngiltere, Macaristan, Almanya, Hindistan, Japonya İran, Tayland, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Mauritus, Güney Afrika Cumhuriyeti, Dominikan Cumhuriyeti, Amerika, Kanada, Bolivya, Paraguay ve Brezilya.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!