Destici: “Çocukları PKK'dan korumak için tecrübeli öğretmen şart”

Güncelleme Tarihi:

Destici: “Çocukları PKKdan korumak için tecrübeli öğretmen şart”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 14:45

Destici: “Çocukları PKK'dan korumak için tecrübeli öğretmen şart”

Haberin Devamı

Can Mert ŞİMŞEK/ANKARA-(DHA)- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, haftalık düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, “Doğuya stajyer öğretmenler yerine, en tecrübelisini, en vatanını seveni göndereceksiniz ki oradaki çocukları PKK’nın elinden kurtarabilesiniz” dedi.

Doğuya gönderilen stajyer öğretmenleri, o bölgeye gönderenleri anlamadığını dile getiren Destici, "Bu kafayla giderseniz PKK o bölgede gençleri dağa çıkarmaya, beyinlerini yıkamaya devam eder. Öğretmenin en tecrübelisini, en vatanını seveni göndereceksiniz ki oradaki çocukları PKK’nın elinden kurtarabilesiniz” dedi.

"FIRATIN DOĞUSU, BATISI DİYE BİR SINIR ÇİZİLEMEZ"

Fırat Kalkanı operasyonunda, Türkiye’ye bir sınır çizmenin doğru olmadığını dile getiren Destici, “Her toplantıda söylüyorum yine dile getiriyorum, Türkiye Fırat’ın doğusu, batısı diye kendine bir sınır çizemez. Fırat’ın doğusunda da batısında da ne olursa olsun YPG/PKK yok edilmelidir. Nerede olursa olsun asla bunların varlığına müsaade edilmemelidir” dedi.

"ADİL, DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ"

Gündemde olan başkanlık sistemine değinen Destici, “Biz kurulduğumuz günden bugüne antidemokratik bir sistemde yönetilen Türkiye’ye ve düzene karşıyız. Tam demokratik adil bir Türkiye istiyoruz. Gerçekten kuvvetler ayrımını sağlayacak ve Türkiye’yi tam demokratik bir sisteme kavuşturacak kişi hak ve hürriyetlerinin tüm engellerinin kaldırıldığı, seçim sisteminin adil olduğu bir düzen istiyoruz. O yüzden biz adına takılı kalmış değiliz eğer bu içerikleri hangi sistem sağlayacaksa adının bizim için bir önemi yoktur” dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!