Dert vagonu Çayyolu

Çayyolun’na metro geldi. İyi güzel de, daha düne kadar ‘günde birkaç araç geçiyor’ diye genişletilmeyen Ankaralılar Caddesi, metronun etkisiyle şimdi park yeri oldu.

Haberin Devamı

* Bunun en büyük nedeni ise otopark sorunu. Acaba bu yolda araç park etmek yasal mı? Ne trafik levhası var, ne de insanların araçlarını park edebileceği yeterli alan... Bölgede oturan Koru Mahallesi sakinleri araç yoğunluğundan tedirgin, otopark yapılana kadar köşedeki boş alan otopark olarak düzenlenemez mi?
* Yıllardır Çukurambar’ı mesken tutan dilenciler, metronun da açılmasıyla Çayyolu bölgesine kaydı. Ankaralılar Caddesi ve Ahmet Taner Kışlalı kavşağında küçücük çocuklar dilendiriyorlar. Olay suç mu? Suç... Asıl suçlu, bu çocukları okul yerine sokaklara gönderenler ve bunları hiçbir şey yokmuş gibi görmezlikten gelen, yasaları uygulamayan kolluk kuvvetleri, polis ve zabıta...

ANKAPARK ‘DUR’MADI

* Mahkeme, Ankapark’a yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak durmadı. Hatta, ‘Durmak yok, yola devam’ dedi. Bu ülkede kanun tanımayan uygulamaları yapanlara, mahkemenin kararına yerine getirmeyenlere karşı cesur bir Cumhuriyet Savcısı yok mu?
Mehmet GÜRER

Yeşil feryat

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, Batıkent İlkyerleşim’de kaldırım çalışması yaptı. Çalışmada, OSTİM yönünden gelen anayol üzerindeki ağaçların (sağlı sollu) kökleri dışarıda kaldı. Yakın gelecekte kuruyacaklar. Kaş yaparken göz çıkarmak diye tam da buna denir. Kaldırım yapan taşeronun gözü bir şey görmüyor. Hadi o görmüyor -denetleyen yok ya- varsa da o da görmüyor. Ağaçları görenlerin ise içi kan ağlıyor. Yazık değil mi bu ağaçlara? Büyükşehir, ilçe belediyesini karıştırmıyor. O halde bakımlarını yapması ve kaldırım yapan taşeronun kulağını çekmesi gerekir. Şimdi, ‘biz şu kadar ağaç diktik’ diye savunma yaparlar. Oysa, yeni dikilen ağaçların yüzde 70’i kuruyor, yaşamıyor. Bir işi yaparken çevreye verilen zarar, ağaçları öldürmeye kadar varıyorsa, o işin kalitesinden söz edilmez. Nerede var böylesi?
Metin ALTAY

‘HIRSIZ VAR’ kimse yok mu?

Keçiören Bağlum Mahallesi’nde oturuyorum. Hırsızlarla başımız dertte. Hırsızlık işini öyle rahat yapıyorlar ki, aynı gece 4 eve girdikleri oluyor. Hırsızlık olaylarının mağdurlarındanım. Evime defalarca hırsız girdi. Alacak bir şey bulamazsa; bahçedeki kazmayı, küreği toplayıp gidiyor. Bıktım artık... Emniyeti arıyoruz, çözüm yok. Artın ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Vergisini ödeyen, sade bir vatandaşım. Bu devlet beni korumayacak mı diye isyanlardayım artık. Fatma R.

SÖZÜ ÖZÜ

Haberin Devamı

Karartan Göksu

Eryaman’daki Göksu Park’a akan pis su ve atık, gölde yaşamaya çalışan hayvanlara zarar veriyor. Hayvanların rengi bile pislikten karardı.
Emine KÖPÜK

Önce güvenlik

Ulucanlar Caddesi’nin bir alt sokağındaki (Samanapazarı’na yakın yer) bir binada, hiçbir güvenlik önmeli alınmadan tadilat yapılıyor. Burada herhangi bir zarar olsa, bir kayıp yaşansa bunu kim tazmin edebilir?
Mehmet TAŞTEPE

Yazarın Tüm Yazıları