Derslerden bunalınca hobinize kaçın

Okula gitmediğiniz zamanlarda neler yapıyorsunuz? Ödev ya da sınavınız yokken vaktinizi çoğunlukla televizyonun veya bilgisayarın başında geçiriyorsunuz değil mi?

Oysa öğrenilecek dünya kadar yeni konu, gidilecek bir sürü kurs var. Öylece vakit öldürmek yerine bir müzik aleti çalmayı deneyebilir, tiyatro kursuna gidebilir ya da satranç ustası olma yolunda ilk adımı atabilirsiniz. Merak ve yeteneklerinize göre seçebileceğiniz hobilerde sınır yok. Resim, müzik, dans ya da spor... Eminim biri mutlaka size göre. İşte birkaç alternatif hobi önerisi.

Kekinizi kendiniz yapın

Eğer eğlenceli birkaç saat geçirmek isterseniz, İstanbul Ataşehir’deki Tatlı Sürprizler Pasta Evi’nin mutfağında, bu pazar küçük kekler yapmayı öğrenebilirsiniz. Katılım ücreti 60 lira. Unutmayın, belirtilen saatten 15 dakika önce atölyede olmanız gerekiyor.
Saat: 10.3013.30 veya 14.3017. 30 arasında
Telefon: (216) 576 98 28
www.tatlisurprizler.com

Geleceğin Hido’su siz olmayasınız

Okul ve ev arasında mekik dokuduğunuz hareketsiz hayattan mı sıkıldınız? Okuldaki beden eğitimi dersleri yetmiyor mu? O zaman size en uygun hobi, bir spor dalıyla ilgilenmek. Bu konuda yardımcı olabilecek pek çok spor merkezi var. Mesela İstanbul’daki ClubSporium Kış Okulları’nda 4-14 yaş arasındaki minik sporcular için yüzme, tenis, basketbol, ritmik jimnastik gibi dallar yer alıyor. Spor yaparak hem daha sağlıklı olabilir hem de yeni arkadaşlar edinerek güzel vakit geçirebilirsiniz. Hem kim bilir; belki de ileride siz Roger Federer gibi başarılı bir tenisçi ya da Hidayet Türkoğlu gibi basketbolcu olabilirsiniz.
Bilgi almak için: www.clubsporium.com

Robot tasarlayın

Eğer 8 ile 11 yaş arasında bilime meraklı bir çocuksanız, kendi ellerinizle bir robot tasarlayıp hem yaratıcılığınızı geliştirmeniz hem de eğlenmeniz mümkün. Kablolar, piller, renkli kalemler sizinle buluşmayı bekliyor. Yarın gerçekleştirilecek eğitimin kontenjanı 20 kişi, ücret ise 25 lira. Yer; İstanbul Levent’teki BJK Koleji Bilim Müzesi. Sabah 10.30’da orada olun. Telefon: (212) 270 75 25, www.bjkkoleji.k12.tr

Ailenizle birlikte müzik yapın

5 yaşına kadar çocukların anne babalarıyla birlikte katılıp, ailece müzik yapabileceği bir etkinlik varmış. Adı Music Together; yani hep birlikte müzik. Yeri İstanbul Caddebostan’da. 10 hafta boyunca, seçeceğiniz gün ve saatte, haftada 45 dakika içinizdeki müzisyeni serbest bırakıyorsunuz. Katılanlar ‘hep birlikte şarkılar söylüyor, müziğin melodi, ritim ve armoni gibi esaslarını pasif dinleyiciler olarak değil, aktif birer katılımcı olarak oyunlar eşliğinde özümsüyoruz’ diyorlar. Dünya müzikleriyle birlikte eğlenceli aktiviteler yapılan, dans edilen ve müzik aletleri çalınan bu etkinlik, müziğe meraklılarına göre. 13 Mart’a kadar devam ediyor. Telefon: (532) 455 39 88,
www.musictogetherist.com

Resim yeteneğinizi geliştirin

Akbank Sanat’ın düzenlediği suluboya atölyesine gidip çok ilginç bir resim tekniği öğrenebilirsiniz. Bu tekniğin sadece kendisi değil, adı da ilginç: Sarkis su içinde suluboya. Katılmak için 5 lira ödemeniz gereken bu kursta hem değişik bir yöntemle tanışabilir hem de içinizden geldiği gibi renklerle oynayabilirsiniz. Akbank Sanat, İstanbul Beyoğlu’nda bulunuyor. Etkinlik tarihleri 19 ve 26 Mart. Telefon: (212) 252 35 00-01, www.akbanksanat.com

Dans etmeden duramıyor musunuz

Dans etmeyi kim sevmez ki? Peki dans etmeyi çok iyi bilen birinden dans etmeyi öğrenmek istemez misiniz? Bursa’da bulunan Evita Dans Kursu, 7 ve 12 yaş arası çocuklar için her türlü dans eğitimi veriyor. Latin dansı ve modern dans başta olmak üzere çok çeşitli dans türlerini öğrenebileceğiniz kursta yıl sonunda da gösteri sergileniyor. Tek yapmanız gereken müziğin notalarına kendinizi bırakmak. Telefon: (224)451 44 15.

Uçurtma dünyasına yolculuk

İstanbul Üsküdar’daki Uçurtma Dünyası, hafta içi her gün saat 10.00 ile 17.00 arasında 25 kişilik sınıflarda eğitmenlerce nasıl uçurtma yapılacağını öğreten bir uçurtma atölyesi. Üstelik, malzemesini getirenlere ücretsiz! Tüm mesai günlerinde atölyeye katılan öğrenciler aynı zamanda Türkiye’nin ilk ve tek uçurtma müzesi olan Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi’ni de gezme imkanına kavuşuyorlar. Telefon: (216) 553 23 37

Drama ile özgürleşin

Kendine güveninizi geliştirirken aynı zamanda keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak olan tiyatro gerçekten yaratıcılığı destekliyor. Sahne üstünde rahat olmak, düzgün bir diksiyon ve kuvvetli bir beden diline sahip olmak istiyorsanız drama kursu size uygun bir hobi olabilir. Ankara’da bulunan Hayal Sahnesi’nde yıl boyunca her yaştan çocuk eğitim alabiliyor. Hayal Sahnesi Sanat Kursu aynı zamanda “London College of Music”in Ankara’daki tek yetkili sınav ve eğitim merkezi. Telefon: (312) 418 12 13

Disneyland Paris tatili için oylama başlıyor
Hürriyet Çocuk Kulübü üyeleri kazanıyor


Hatırlarsanız Disney Live Mickey’nin Müzik Festivali’nin İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan gösteriminden sonra Hürriyet Çocuk Kulübü standında çok eğlenceli videolar çekmiştik. İşte çekilen bu güzel videoların en iyi 5 tanesi belirlendi!
Peki bu finalistleri ne bekliyor? Finale kalan 5 arkadaşımız arasında sizden en çok oy alan videonun sahibi, ailesi ile birlikte 2124 Nisan tarihleri arasında Disneyland Paris’te çok güzel bir tatile gidecek. Sizin de yapmanız gereken tek şey Hürriyet Çocuk Kulübü’nün internet sitesinde video sayfasında bulunan 5 videoyu izleyip, en beğendiğiniz yarışmacıya, Hürriyet Çocuk Kulübü ana sayfasındaki anketten oy vermek!
İşte finalistler!
Nuray Ağaoğlu
Emir Ertürk
Münevver Kardelen Dönmez
Hazal Uzun
Alara Yetgin
Unutmayın! Oylama 6 Mart Pazar günü saat 22.00’da sona erecek! Videoları izlemek için hemen www.hurriyetcocukkulubu.com adresine tıklayın!
Hepinize iyi eğlenceler...
Yazarın Tüm Yazıları