Derin bir nefes al ve yeniden başla...

Güncelleme Tarihi:

Derin bir nefes al ve yeniden başla...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 11:54

Çoğu insanın hâlâ ‘nefes ne ki’ modunda olduğuna dikkat çeken Bodrum Nefes Atölyesi’nin kurucusu Burçin Özdemir, doğru nefes almanın ipuçlarını anlattı.

Haberin Devamı

BU yazıyı okumaya başlamadan önce sol burun deliğinizi kapatın. Sağ burun deliğinizden, gözleriniz açık, birkaç derin nefes alın. “Çünkü şimdi okuyacaklarınıza gerçekten dikkatinizi vermeniz gerekiyor” diyen nefes koçu Burçin Özdemir, “Birçoğumuz nefes aldığını zannederken, sadece yaşaması için gereken solunumu yaptığının farkında değil. Oysaki ancak doğru şekilde nefes alıp verdiğimizde, vücudun ihtiyacı olan yeterli oksijen alınır ve kana yeterli derecede oksijen karışır. Doğru nefes, burundan alınıp verilen, sessiz yapılan, ciğerlerin tamamının kullanıldığı ve 1 dakikada aldığımız nefes sayısının en aza indirildiği nefes” diyor.

Derin bir nefes al ve yeniden başla...

Haberin Devamı


Neler olduğuna bir bakın
“Şimdi kendi nefes alış verişinizi kontrol edin ve bu şekilde nefes almıyorsanız eğer vücudunuzda neler olduğuna bir bakın” diyen Özdemir, “Beynin oksijensiz kalmasıyla, zihinsel bulanıklık, olumsuz düşünceler, depresyon, işitme ve görme bozuklukları başlar. Damar tıkanıklığı, dolaşım bozukluğu, anksiyete, depresyon, kalp hastalıkları, migren, eklem ağrıları, guatr, şeker, tansiyon, kolestrol, kadın hastalıkları ve daha da önemlisi kanser bizi bulur. Kanserin birinci derece nedeni damar kanındaki oksijenin yetersizliğidir. Mesela, nezle, bronşit, faranjit gibi mikrobik rahatsızlıklarla, horlama, hıçkırık, reflü gibi hastalıkların sebebi nefes alma bozukluğu” bilgisini verdi.

Derin bir nefes al ve yeniden başla...


Birçok şeyin nedeni
Vücuda giren oksijeninin yeterli olmaması halinde parçalanamayan şekerin yağa dönüştuğunu paylaşan Özdemir, “Bu kilo problemleriyle birlikte vücuttaki yağlanmadan kaynaklı birçok organ rahatsızlığına sebep olur. Kendimizi yorgun, depresif hissetmemizin, agresif ve verimsiz olmamızın ana sebeplerinden biri yetersiz oksijen. Uyurken yeterli düzeyde alamadığımız oksijen yüzünden, uyku düzensizlikleri yaşarız ve dolayısıyla güne kötü başlarız. Eğer sizde bu tür rahatsızlıklardan şikayet ediyorsanız hiç zaman kaybetmeden bir nefes terapisti ile çalışmaya başlamalısınız. Doğru uygulanan nefes terapileri sonrası ilk seanstan itibaren hayatınızdaki değişimi görebileceksiniz” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!