Dereağzı Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi'ne kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Dereağzı Mahallesi Aile Sağlığı Merkezine kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 15:21

Dereağzı Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi'ne kavuştu

Haberin Devamı

İSTANBUL(DHA)- BEYLİKDÜZÜ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Dereağzı Mahallesi 5 NO’lu Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı. Merkezin açılışında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Gücümüz yettikçe bu tür mekanlar üretmek ve bölgeyi de geliştirerek vatandaşa farklı fonksiyonlar sunmak istiyoruz" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi’nin kazandırdığı 11. Aile Sağlığı Merkezi, Dereağzı Mahallesi’ne yapıldı. Merkezin açılışını Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Engin Bulut, İstanbul İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Erdoğan Kocayiğit, Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı Av. Taşkın Özer, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar ve birim müdürlerinin katılımı ile yapıldı.

"BU İŞ DAYANIŞMA İŞİ"

Belediyelerin aile sağlığı merkezleri yapmak gibi bir zorunluluğu olmadığını belirten Başkan İmamoğlu, bu işin bir dayanışma işi olduğunu ifade ederek, mekan bulma noktasında belediyeler devreye girmeden projenin hayata geçmesinin zor olacağını söyledi. İmamoğlu, "Bir park bütünlüğü içerisinde insanların bölgeden maksimum seviye yararlanabilecekleri bir alan oluşturma çabamız var" dedi.

"KIRSALDAN KENTE DÖNÜŞECEK"

Dereağzı Mahallesi ile ilgili hedeflerinden bahseden İmamoğlu, "Dereağzı, kısa zaman içinde kırsaldan kente dönüşümün yaşanacağı en önemli mahallelerimizden biri. Düşük katlı, az yoğunluklu bir bölge olarak çok daha nitelikli hale gelecek. Çok yakın zaman içinde Dereağzı’na bir sosyal tesis kazandıracağız. Birbiri ile iç içe geçmiş Gürpınar ve Dereağzı’nda kaliteli bir yaşamı sunmak adına birçok projeyi hayata geçireceğiz. Engellilere dönük iş okulumuzu bitirmek üzereyiz. Çok değerli bir okul. İstanbul’un Avrupa yakasında tek. Yeni eğitim döneminde hizmete geçirmiş olacağız" diye konuştu.

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İstanbul İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Erdoğan Kocayiğit de aile hekimliği sisteminde daha iyi hizmet verebilmek adına, hekim başına düşen hasta sayısını azaltmaya çalıştıklarını söyledi. Kocayiğit, “İlçede 17 Aile Sağlığı Merkezi var. Bunlardan 10 tanesini Beylikdüzü Belediyesi, bize Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne takdim ettiler. Bugün Belediyenin katkıları ile hayata geçen merkezi teslim almak için buradayız. Belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!