"Derbilerin favorisi yoktur"

Güncelleme Tarihi:

Derbilerin favorisi yoktur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2010 17:42

Geçen sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyerken, bu sezon Fenerbahçe'ye transfer olan genç oyuncu Caner Erkin, Spor Toto Süper Lig'de 24 Ekim Pazar günü eski takımına karşı yapacakları derbi karşılaşmasına “özel” şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Caner Erkin, Fenerbahçe Televizyonu'na yaptığı açıklamada, sarı-lacivertli takımın son haftalarda alınan galibiyetlerle temposunu ve performansını artırdığını dile getirdi.

Karşılaşmayı kazanacaklarına inandığını ifade eden Caner Erkin, “Önümüzdeki maç bir derbi ve biz beyin olarak da fizik olarak da bu maç için özel olarak hazırlanıyoruz. Bu maça, stres olarak değil olumlu anlamda motive olmamız lazım ve ben de bunu yaptığımıza inanıyorum ki bu zaten skorumuza yansıyacaktır. Galatasaray maçından sonra önümüzde yine zor bir Bursaspor maç var. İki maçı da kazanırsak bizim için çok iyi olacak. Çok önemli bir dönemdeyiz” şeklinde konuştu.

Caner Erkin, Galatasaray'ın zor bir dönemden geçtiğini ancak kendilerinin maçı hafife almadıklarını dile getirerek, “Ne olursa olsun biz bu maçı çok ciddiye alıyoruz. Geçen seneki durumu yaşamayı hiçbirimiz istemiyoruz. Bu sebeple en yakın zamanda en yüksek performansla ligin en üst seviyesine çıkacağız. Tek amacımız bu. Galatasaray'ın durumu bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz işimizi ciddiye alıp galibiyet için sahaya çıkacağız” dedi.
Taraftarların karşılaşmada kendilerine büyük destek vereceğine inandığını kaydeden Caner, şöyle konuştu:

“Derbi maçlarda, rakibiniz sizin maçı alabileceğinizi hissettiğinde maçın havası çok farklı olur. Buna büyük Fenerbahçe taraftarının etkisi de eklenince pazar günü çok farklı bir maç olacak diye düşünüyorum. Kamuoyunda favori biz gösteriliyoruz, ancak derbilerin favorisi yoktur, şartlar eşittir. Taraftarımız bizi sadece Galatasaray maçında değil her maçta destekliyor ve bunun meyvesini sezon sonunda hep birlikte alacağımıza inanıyorum.”

“GERÇEK PERFORMANSIMIZA SAHADA SERGİLEYEMİYORUZ”

Takımın şu an gerçek performansına ulaşmadığını da belirten Caner Erkin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda gerçek performansımızı sahada sergilemiyoruz. Daha iyi olmalı, daha çok atağa çıkmalıyız. Atağa çıkarken topu kaybetmemeli, defansı boş vermemeliyiz. Hocamızla yaptığımız toplantılarda da bunu konuşuyoruz. Skoru ele geçirdikten, 2-3 fark yaptıktan dahi oyuna daha baskın devam etmemiz, rakibe topu vermememiz gerekiyor. Maç içinde zaman zaman bir rahatlama oluyor, fakat bunun hiç yaşanmaması lazım. Kadromuza baktığımız zaman rakiplerin çoğunun üstünde olmamız, maçlardaki baskın taraf olmamız gerekiyor.”

Sezon öncesinde takımdan bazı oyuncuların sakatlıklar yaşadığını, kampta yer alamayan oyuncuların olduğunu kaydeden Caner Erkin, ancak takımın artık her geçen gün iyiye gittiğini kaydetti. Caner Erkin, “Derbiyi de kazandıktan sonra herkes çok atak yapan, defansı da çok iyi olan çok daha farklı bir Fenerbahçe izleyecek” dedi.

Caner, takıma adapte olması ile ilgili bir soruya ise “Ben takıma çok çabuk alıştım. İlk geldiğimde bile sanki yıllardır burada oynuyormuşum gibi hissettim. Performansıma baktığımda ise tabii ki bir alışma dönemim oldu ancak o dönemi de çabuk atlattım. Şu an Yobo, Bilica ve Lugano ile çok daha uyumlu oynuyorum. Yine de tam anlamıyla performansımı yansıtabiliyorum diyemem, ufak hatalarımı da düzeltmem gerekiyor. Her maçı kaydedip sonra tekrar tekrar izliyorum ve hatalarımı daha rahat görüyorum” şeklinde yanıtladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!