Derbide Karşıyaka güldü

Güncelleme Tarihi:

Derbide Karşıyaka güldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 22:46

Ptt 1. Lig'de 4. haftanın kapanış maçı İzmir derbisine sahne oldu.

Haberin Devamı

PTT 1. Lig'de 4. haftanın son maçında Karşıyaka, İzmir derbisinde Bucaspor'u 2-1 yenerek, 3 puanın sahibi oldu.

Karşılaşmada Bucaspor'un golünü 90 2. dakikada Efe atarken, Karşıyaka ise 7. dakikada Fatih ve 34. dakikada Bucasporlu Efe'nin kendi kalesine kaydettiği golle maçtan 2-1 galip ayrılmasını bildi. Bu sonuçla Karşıyaka 10 puan ve averajla ikinci sıraya yükseldi.

Bu arada 4. hafta maçları geride kalırken, 1461 Trabzon, 10 puan ve averajla haftayı lider olarak tamamladı.

Hakemler: Kutluhan Bilgiç, Nihat Samuk, Şenol Ersoy
Bucaspor: Ömer, Okan, Efe, Luiz Henrique, Alparslan, Zafer, Civar, Aykut (Dk. 39 Erkan), Dahmane (Dk. 64 Melih), Umut (Dk. 79 Akın), Mehmet Batdal
Karşıyaka: Necati, Sercan, Onur Akbay, Cemil, Orhan, Adnan, Caner (Dk. 63 Taha), Fatih, Ahmet, Dalmat (Dk. 85 Onur Türk), Makukula (Dk. 61 Banahene)
Goller: Dk. 90 2 Efe (Bucaspor), Dk. 7 Fatih, Dk. 34 Efe (kendi kalesine) (Karşıyaka)
Sarı kartlar: Dk. 85 Zafer (Bucaspor), Dk. 11 Adnan, Dk. 41 Ahmet, Dk. 51 Onur Akbay, Dk. 58 Caner, Dk. 87 Sercan, Dk. 90 4 Onur Türk (Karşıyaka)

PTT 1. Lig'de iki İzmir temsilcisinin mücadelesinde gülen taraf Bucaspor'u 2-1 yenen Karşıyaka oldu. Yeni Buca Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Fatih ve Efe'nin kendi kalesine attığı gollerle 2-0 önde tamamlayan Karşıyaka, ikinci yarının uzatma dakikalarında kalesinde gördüğü gole rağmen müsabakayı 2-1 galip bitirdi. İlk haftada Manisaspor ile berabere kaldıktan sonra Şanlıurfaspor ve Ankaragücü'nü mağlup eden Karşıyaka, Bucaspor galibiyetiyle ligde üst üste 3. galibiyetini aldı. Yeşil-kırmızılı ekip, sıralamada averajla lider 1461 Trabzon'un arkasından 2. sırada yer aldı.

Süper Lig'in gol kralı PTT 1. Lig'de

Kayserispor formasıyla 2009-2010 sezonunda Süper Lig'de 21 golle gol kralı olan ve transfer olduğu Manisaspor'da beklenenden uzak bir görüntü çizen Makukula, sezon başında geldiği Karşıyaka'da ilk maçına çıktı. Müsabakaya ilk 11'de başlayan golcü oyuncu, yerini 61. dakikada Banahene'ye bıraktı.

33. randevuyu Karşıyaka kazandı

Liglerde 33. kez rakibiyle karşılaşan Karşıyaka, Bucaspor'u 2-1 yenerek, 15. galibiyetini aldı. İki takım arasındaki diğer maçlarda Bucaspor'un 9 galibiyeti bulunurken, 9 müsabaka berabere tamamlanmıştı.
Karşıyaka rakibine attığı gol sayısını 44'e çıkarırken, Bucaspor 34 golde kaldı.

Bucaspor kendi stadında kazanamıyor

Ligde 4. haftada, 4 puan toplayan Bucaspor, bu sezon Yeni Buca Stadı'nda oynadığı ikinci karşılaşmadan da puansız ayrıldı. 2. haftada Kayseri Erciyesspor'a 1-0 mağlup olan sarı-lacivertli ekip, 4. hafta da Karşıyaka'ya 2-1 yenildi.

Efe'nin şanssızlığı

Karşıyaka önünde kendi kalesine gol atma şanssızlığını yaşayan Bucaspor'un genç savunma oyuncusu Efe, geçen sezon 18 Eylül 2011'de deplasmanda oynanan TKİ Tavşanlı Linyitspor maçında da yine kendi kalesine gol atmıştı.

Yeni Buca Stadı'nda ilk kez

İlk kez Yeni Buca Stadı'nda karşılaşan iki ekibin mücadelesini sezon başında alınan karar gereği Karşıyaka taraftarlarının tribünden izlemesine izin verilmedi. Bucasporlu seyircilerin fazla ilgi göstermediği müsabakada Karşıyaka'nın ikinci golünün ardından kale arkasında sözlü olarak sevinen 2 yeşil-kırmızılı taraftar, emniyet güçleri tarafından stat dışına çıkarıldı ve haklarında işlem yapıldı. Ligin ikinci devresinde Karşıyaka'nın ev sahipliğinde oynanacak müsabakayı da Bucasporlu taraftarlar izleyemeyecek. Karşılaşmayı 3 bin 30 kişi izlerken, hasılat da 29 bin 105 lira oldu.

PUAN DURUMU

Derbide Karşıyaka güldü




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!