Derbi siftahı olmayanlar

Güncelleme Tarihi:

Derbi siftahı olmayanlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2009 13:17

Fenerbahçe kadrosunda 13, Galatasaray kadrosunda 12 oyuncu, bugüne kadar iki takımın derbi maçlarında hiç forma giyemedi.

Haberin Devamı

Turkcell Süper Lig'de iki ezeli rakip Fenerbahçe ile Galatasaray'ı yarın karşı karşıya getirecek derbi karşılaşma,bazı futbolcular için bu deneyimi ilk kez yaşama fırsatı olacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak derbi mücadelesinde, Fenerbahçe takımının kadrosunda bulunan oyunculardan 13'ü, Galatasaray takımının kadrosunda yer alan futbolculardan ise 12'si, bugüne kadar iki takımın derbi mücadelelerinde hiç forma giymedi.

Fenerbahçe'nin yeni transferleri Özer Hurmacı, Mehmet Topuz, Bilica, Bekir İrtegün, Andre Dos Santos ve Cristina Baroni ilk kez bu ezeli derbide forma giyme şansı yakalarken, Ali Bilgin ile Volkan Babacan kadroda olmalarına karşın daha önce bu şansı bulamadılar. Ayrıca, kadrodaki genç oyuncular Fehmi Mert Günok, Abdülkadir Kayalı, Onur Karakabak, Furkan Aydın ve Mehmet Ertuğrul Taşkıran da Fenerbahçe ile Galatasaray'ın (A) takımlar seviyesindeki derbi maçlarında yer alamadılar.

Haberin Devamı

Yarın oynanacak karşılaşma öncesi Galatasaray'da ise kadroya bu sezon dahil olan Gökhan Zan, Elano Blumer, Abdel Kader Keita, Mustafa Sarp, Leo Franco, Ufuk Ceylan ve Caner Erkin ilk kez ezeli darbide sahaya çıkma fırsatı bulacaklar. Kadrodaki isimlerden Tobias Linderoth, Serkan Kurtuluş, Semih Kaya, Serdar Eylik ve Alparslan Erdem de henüz Fenerbahçe derbilerinde oynama şansı bulamamış isimler.

VOLKAN BABACAN VE LINDEROTH EN KIDEMLİLERİ

Türk futbolunun en fazla dikkati çeken derbi karşılaşması olarak yorumlanan Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında forma giyememiş isimlerin en kıdemlileri, Fenerbahçe'den kaleci Volkan Babacan ile Galatasaray'dan Tobias Linderoth oldu.

Sarı-lacivertli takımda 3. sezonunu geçiren ve Volkan Demirel'in ardından ikinci kaleci olarak görev yapan Volkan Babacan, 3. sezonunu geçirdiği Fenerbahçe'de henüz Galatasaray maçına çıkamadı.

Galatasaray takımında üst üste sakatlıklar yaşayan ve bir türlü kendisinden bekleneni veremeyen İsveçli oyuncu Tobias Linderoth da henüz Fenerbahçe derbisinde oynayamadı. Sarı-kırmızılı kadroda 3. sezonunu geçiren Linderoth, çok az sayıda maçta görev alabildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!