Deposite’in daha çok işi var

Bu hafta, İkitelli’de açılan Deposite Outlet Merkezi’nden bildiriyorum. İstanbul kar altında ve okullar buzlanma tehlikesine karşı tatildeyken, ben kalkıp Deposite’e gittim. Boştu haliyle. Ama merkezin tek eksiği insan kalabalığı değildi zaten.

Bu ayın başında açılan Deposite, 365 gün ucuzluk vaat ediyor. Baktım, gerçekten de ucuz. Fakat mağazaların yarısı daha açılmamış.

Önce açık olanlardan bahsedelim. Mango’da 30 liraya palto, 4 liraya kazak, 2 liraya tişört, 5 liraya çanta var. Tabii bu kadar ucuz olanlar, epey geçmiş sezonların ürünleri. Fakat korkmayın, 1980’ler modası da değil. Hepsini gözüm bir yerden ısırdı. Daha yeni sezonların ürünleri biraz daha pahalı, toplamda her şey çok ucuz.

YKM’nin epey büyük bir yeri var. En kalabalık mağazalardan biri. Ben girmedim, YKM Outlet’leri bende neden bilmem sıkıntı yapıyor. Normal mağazalarına lafım yok ama.

Tergan Deri’de 39 liraya ayakkabı vardı. Step’te 200 liraya kocaman halı, 100 liraya kilim, 12 liraya büyük boy havlu bulunuyor. Üstelik çalışanları da çok cana yakın. Tefal’deki fiyatları görünce, geçen hafta mahalledeki beyaz eşya bayiinden aldığım su ısıtıcısı içime oturdu. Samsung, Roman ve Mavi Jeans gözüme çarpan diğer mağazalar.

Dediğim gibi dükkanların yarısı daha açılmamış. Beymen, Benetton, Mudo, Tchibo, Atasay ve Yataş açılması beklenen mağazalardan birkaçı.

Deposite iki bloktan oluşuyor. Biri yeşil, diğeri turuncu. Rengine dikkat etmedim ama Tekzen mağazası diğerlerinden ayrı bir binadaydı, darbeli matkap ihtiyacı bulunmadığından içine girmedim. Alışveriş merkezinin mimarisi biraz karışık. Ben önce Tekzen’in olduğu binaya gittim. İki kuaför, bir köfteci, bir kebapçı, bir de Tekzen var koca binada. Vahşi Batı’nın terk edilmiş kasabaları gibiydi ortam. Meğer diğer herkes öteki binadaymış.

Netice olarak Deposite’in daha çok işi var. Ama bu haliyle de görülebilir.

Son bir tavsiye; yakın zamanda alışveriş yaptıysanız, burayı ziyaret etmek için biraz bekleyin. Aradaki fiyat farkını görünce insanda moral kalmıyor.

Sevgililer Günü’nde 420 milyon YTL harcadık

Bir Sevgililer Günü daha geride kaldı. Çift ya da yalnız, bu yılı da atlatan herkese geçmiş olsun. 14 Şubat’ın ardından Medya Takip Merkezi ile Bankalararası Kart Merkezi birer rapor yayınladı. Anlaşılan Sevgililer Günü her geçen yıl daha fazla taraftar topluyor. Geçenlerde harcamaların Anneler Günü’nü bile geride bıraktığını söylüyorlardı. Arkadaşlarla hadiseyi enine boyuna tartıştık ve bu durumun normal olduğuna karar verdik. Neticede insanın bir tek annesi oluyor, annesini kaybetmiş olabiliyor. Ama sevgilinin kaç tane olduğu belli olmaz.

İşte bu yılın Sevgililer Günü bilançosu:

13-14 Şubat’ta kredi kartları ile toplam 420 milyon 300 bin YTL’Lik harcama yapıldı.

Aynı tarihler arasında kredi kartıyla 3.136.069 işlem gerçekleşti.

Harcamalar geçen yıla göre yüzde 25 arttı.

En çok kuyumculardan alışveriş yapıldı. 14 Şubat’ta kuyumcularda kredi kartıyla 27 milyon 537 bin 835 YTL harcama yapıldı (Tek taş kampanyasının tuttuğu anlaşılıyor).

Bu rakam restoranlarda 10 milyon 304 bin 308.

Giyim ve aksesuvara ise 23 milyon 664 bin 835 lira harcandı.

1-15 Şubat arasında Sevgililer Günü ile ilgili 3 bin 125 haber yapıldı.
Yazarın Tüm Yazıları