Deplasman hikayesi...

11 KİŞİYLE mağluptu F.Bahçe 10 kişi ile beraberliği yakaladı. Uzatma dakikalarında maçı kaybediyordu, gol çizgisinden Gökhan top çıkardı ve kaybedilen iki puanla G.Saray’la arasındaki fark 4’e indi. İlk 15 dakika müthiş baskı kuran F.Bahçe, rakip kalede 4 gol pozisyonu bulsa da bunları değerlendiremedi.

Haberin Devamı

FIFA teknik heyeti ‘kontrataklarda gol atamayan veya rakiplerin atmasına engel olamayan takımlar şampiyon olamazlar” diyor. 22 ve 37. dakikalarda iki müthiş kontratakta rakibi ikiye iki, hatta üçe iki yakalayan F.Bahçe gole ulaşamadı. Ama Elazığ devrenin son saniyelerinde yakaladığı kontrayı iyi değerlendirdi. Pozisyon başlangıcında Topal ile Serdar mücadelesinde Göçek’in devam işareti doğruydu. Onur-Deniz paslaşmasında, F.Bahçe defansının savrulduğu anda Almanya patentli Onur nefis bir gol attı.

CESARETLE OYNADI

2. yarının 15. dakikasında Baroni’nin atılmasıyla 10 kişi kalan F.Bahçe risklerle, Elazığ da bir fazla olmanın cesaretiyle oynamaya başladı.
İki takım da gol istiyordu. F.Bahçe’de Emenike ve Kuyt’ın desteksiz kalan çabaları yeterli olmadı. Ama golcülerin yokluğunda, Caner’in ortasında ceza sahası içerisinde stoper Kadlec’in vurduğu kafaya ön libero Topal atak yaptı ve F.Bahçe’yi beraberliğe taşıdı. F.Bahçe bu maçtan bir puan aldı.

Haberin Devamı

GÖZDEN KAÇMADI

- Emenike hazır değil.

- Tello gole giden yolda Elazığspor için en üretken isim.
- Baroni var mı yok mu, çıktığında anladık.

- Elazığspor’un Bilica’dan bir Pepe yaratması zor.

- KÖTÜ: Yanal’ın çaresizlikten kurduğu defans.
- İYİ: Elazığ’ın pas zamanı pas, kontra zamanı hücumdaki oyun anlayışı.
- YÜKSELEN: Elazığ ve Okan Buruk.
- DÜŞEN: 4 deplasmanda kaybedilen 11 puanla F.Bahçe ve Ersun Yanal

EKSİKLİKLER

İLK 11’de Egemen, Alves savunmada, Emre ortada, Sow, Webo hücumda yoktu. Ama sahada var olup oyunda olmayanlar da vardı. Kafasına göre takılan Baroni, defanstaki kordinasyon sıkıntısı çeken Kadlec, Bekir. Orta alanda maç kondisyonu sıfır Mehmet Topuz F.Bahçe’nin eksikliklerine eksiklik kattılar.

KIRMIZI KART

7 Dünya Kupası Finali, 8 Avrupa Şampiyonası finali izledim. 2000’e yakın maç anlattım ve yazdım. Dünkü kırmızı kart gibisini görmedim. Onur, Baroni’yi yakalamış, bacaklarından çekmiş üstüne yatmış. Bırak be kardeş, Baroni eliyle itemeyeceği yerde ayakla küçük bir hamle yapınca, ‘Kalk üstümden diye itince yardımcı hakemin verdiği kırmızı kart. Pes vallahi.

Yazarın Tüm Yazıları