Depeche Mode konseri ertelendi

Depeche Mode konserinin ertelenmeyisle ilgili resmi açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Bulgaristan sınır kapısındaki grev sebebiyle Depeche Mode konserinin ekipmanları gümrükte takılı kaldığı, bu akşam planlanan İstanbul/images/100/0x0/55ea779ef018fbb8f881db40 konserinin bu sebeple henüz belli olmayan başka bir tarihe ertelendiği, organizatör firma ve grubun resmi sayfasından az önce duyuruldu.

 

Bu haftanın diğer önemli müzik olayı ise Eurovision Şarkı Yarışması yayınlanma polemiği. Eurovision şarkı yarışması bu sene TRT ekranlarında yayınlanmıyor.

 

Malumunuz Türkiye bu sene yarışmaya katılmama kararı aldı,  sebepte puanlamada yapılan izleyici oylarının %50’ye indirilmesi ve Avrupa Yayıncılar Birliği (EBU) üyeleri Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya’nın yarı finalde elemelere tabi olmaksızın doğrudan finale çıkması. Bu durumu  “haksızlık” olarak değerlendiren yetkililer Türkiye’nin bu sene yarışmalara katılmayacağını belirtmişti. Protesto bununla da kalmayıp TRT ekranlarında yarışmanın yayınlanmamasına karar verildi.

 

Haberin Devamı

14 -16 Mayıs tarihlerinde yayınlanan yarı final TRT ekranlarında olmadığı gibi, 18 Mayıs’ta yapılacak olan final gecesi yine TRT ekranlarında yayında olmayacak. Senelerdir milli mesele haline getirdiğimiz, “o gitsin, bu gelsin, rock oldu, pop oldu, club neden olmadı” tartışmaları bu sene yarışmaya hiç katılmayarak kökünden çözüldü.Seneye kısmet, bakalım puanlama değişir mi, değişmezse biz yine mi katılmayız, göreceğiz.

 


YILDIZLAR - OSCARLAR


ŞEBNEM FERAH – OD

 

Depeche Mode konseri ertelendi


 
Ne zaman yeni bir Şebnem Ferah albümü çıksa bence büyük olaydır. Piyasa hareketlenir, heyecan tavan olur. Son albümü “Benim Adım Orman” çıktığında henüz 1 aylık askerdim. Gazinoda olur da “Yalnızlık”ın klibi çıkarsa, şarkının 1 dakikasını kumandaya biri ulaşıp kanalı değiştirmeden izlersem mutlu olduğumu hatırladım bu yazıyı yazarken.  Üstünden 3 sene geçmiş. Şimdi yine bir Şebnem Ferah albümü, bu sefer buradan yazmak bana kısmet oldu. Yeri gelmişken, Şebnem Ferah demek benim için “Yağmurlar” ve “Bugün” demek. Ne kadar yeni şarkı ve albüm yapsa da bu şarkıların yeri hiç değişmez bende.
Od” Şebnem Ferah’ın 7. stüdyo albümü. “Od” kelimesinin anlamına baktığımda “ateş” ve “aşk ateşi” demek olduğunu gördüm. Yakan bir durum mevcut kısacası. Albümün kapağında gotik bir Şebnem görünümü var. Nilüfer’in “Erkekler Ağlamaz” düetiyle ilk defa ekranlarda gördüğümüz kısa küt saçlı Şebnem Ferah, bu albümün kapağında da aynı imajla yer almış. Bence bu imaj kendisine çok yakışmış. Albümün görsel tasarımı Hale Utangaç, Planad Works tarafından yapılmış. Cd’nin üzeri kıpkırmızı, alev şeklinde minik şekiller var, güzel detaylar, hoşuma gidiyor böyle şeyler. Albüm fotoğrafları Zeyn/images/100/0x0/55ea779ef018fbb8f881db44el Abidin Ağgül tarafından çekilmiş.


Yeni albümün prodüktörlüğünde yine bir değişiklik olmamış, Tarkan Gözübüyük geminin kaptanı. “Od”da 10 şarkı var, 9 şarkı ve beste Şebnem Ferah’a ait. Albümde bir farklılık olarak Nazım Hikmet şiiri, Cem Karaca bestesi “Çok Yorgunum” coverı var ayrıca. Albümün ilk video klibi “Birileri Var” şarkısına Ketche yönetmenliğinde çekilmiş. Performans görüntülerinden oluşan klip son 2 haftadır ekranlarda.

 


Önceki Şebnem Ferah röportajlarından hatırlıyorum, albümlerindeki şarkıları ilk önce akustik şekilde gitarla yazıyormuş, sonra bunu grubuna gönderiyormuş ve şarkıların düzenlemeleri bu şekilde ilerliyor ve son haline ulaşıyormuş. Bunu duyduğumdan beri hep istemişimdir arşivimde bir akustik Şebnem Ferah albümü olsun.
İşin doğrusu bu albümün çıkacağı haberini ilk duyduğumda bir “Can Kırıkları” hatta “Artık Kısa Cümleler Kuruyorum “ gibi bir albüm gelir mi diye içten içe heyecanlandım, yalan yok. Son birkaç albümde daha yüksek sesli şarkı söyleyen Şebnem Ferah’tansa bu albümde biraz daha sakin bir vokal duymak çok isterdim. Şebnem Ferah deyince bende aklıma artık net bir imaj, şarkı türü geliyor.  Belki bunu farklılaştırmak veya yapılmamış bir konsept denemek daha ilgi çekici olur diye düşünüyorum. Ben tabi bunları diyorum da, plak şirketleri bunu ne kadar sever, uygulamak ister orası da sonu bitmez bir sohbet türü.  Tıpkı çıkarttığı o harika konser dvd projesi gibi, belki akustik sound’lu bir Şebnem Ferah albümü de ilerde ufukta görünür, benim inancım var.

 

Depeche Mode konseri ertelendi


Her fırsatta ancak grubuyla birlikte bu başarının olabildiğini dile getiren Şebnem Ferah, albümün kartonetinde Ozan Tügen (Klavye), Metin Türkcan (Gitarlar), Buket Doran (Bas Gitar) ve Aykan İlkan (davul)’ın da fotoğraflarına yer vermiş. Bu tarz bir detay, albümün teşekkür yazısının hepsinin kaleminden çıkmışçasına yazılması, bana çok samimi geliyor, çok hoşuma gidiyor. “Od” genel olarak Şebnem Ferah sevenlerini üzmeyecek nitelikte ve enerjide bir albüm. Yeni şarkılara alışmak, albümü sindirebilmek için birkaç kere dinlemek gerekli diye düşünüyorum.


Şebnem Ferah bu albümle birlikte mini bir Türkiye turnesine çıkıyor. Mayıs ayı boyunca Bursa-Ankara-Trabzon-İstanbul’da konserler verecek olan Şebnem Ferah, 1 Haziran’da Park Orman’da İstanbul konserinde Bülent Ortaçgil-Can Bonomo- TNK ve Teoman ile aynı sahneyi paylaşacak.

 


YILDIZLAR:


Kalbim Mezar (şarkıya biraz zaman vermek lazım, 2-3 kere dinledikten sonra daha iyi bir açılış şarkısı olduğuna karar verdim)


Birileri Var (bu şarkıdan sonra Özlem Tekin-Biri Var güzel gider)


Ya Hep Ya Hiç


Girdap (bu şarkının albümün gizli hit şarkısı bence)


OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:


Od ( Albümün galiba en iyi şarkısı, akustik halini daha çok dinlemek isterdim, şarkıda geçen “Zamanın dışına düştüm” çok iyi laf, uzun uzun düşünesi geliyor insanın)


Çok Yorgunum (Albümün incisidir. Dinlerken aklıma “Yağmurlar” geldi, ne severdim o şarkıyı, sonsuz kere dinlemişimdir.)


SAHNEDEN KULİSE


Kulakkurdu Ohrwurm @ Babylon Lounge, İstanbul, 17.05.2013, 22.00

Haberin Devamı


Güntaç Özdemir @ Beyoğlu Hayal Kahvesi, İstanbul, 17.05.2013, 23.59


Joe Satrani 2013 world tour @ Küçük Çiftlik Park, İstanbul, 18.05.2013, 20.00


Gökhan Türkmen @ Jolly Joker, İstanbul, 18.05.2013, 22.00


Gipsy Swign Band feat. Pierre Blanchard – Elif Çağlar @ Alt, İstanbul, 18.05.2013, 21.30

 

KARIŞIK KASET


Açılışta da belirttiğim gibi, bugün bu kaset Depeche Mode’a ait. Grubun yeni başladığı turnesinde Türkiye ayağına gelene kadar g/images/100/0x0/55ea779ef018fbb8f881db48ittiği İsrail-Bulgaristan-Yunanistan ve Romanya konserlerinde nerdeyse aynı playlisti çalmışlar. Konserden önce neler çalıyorlarmış diye bakmak isteyenlere faydası olsun istedim. Konsere hazırlanmak setlist Youtube’da DepecheSetList adıyla hazırlandı, sizleri bekliyor.

Haberin Devamı


Kendi adıma isteğim, bugün DM konserde bize bir sürpriz yapsın, bis için farklı bir iki şarkı çalsın çok istiyorum. “Somebody” olur “In your Room” olur, “People Are People” çok iyi olur.


Küçük Çiftlik Parkı’nda Depeche konseri öncesi alt grup olarak 18:45-19:15 Redd, arından da 19:45-20:15 arası F.O.X çıkacak. Biletix’in verdiği bilgiye göre Depeche Mode konser başlama saati 20:45.


Keyifli dinlemeler…


1. Welcome to My World
2. Angel
3. Walking in My Shoes
4. Precious
5. Black Celebration
6. Policy of Truth
7. Should Be Higher
8. Barrel of a Gun
9. Higher Love
10. When the Body Speaks
11. Heaven
12. Soothe My Soul
13. A Pain That I'm Used To ('Jacques Lu Cont's Remix' version)
14. A Question of Time
15. Secret to the End
16. Enjoy the Silence
17. Personal Jesus
18. Goodbye
19. Home
20. Halo ('Goldfrapp Remix' version)
21. Just Can't Get Enough
22. I Feel You
23. Never Let Me Down Again

 

Haberin Devamı

https://twitter.com/hkky

 

Yazarın son yazıları

#14 Mayıs 2013 Onur Özdemir ile “Yeniliğe Doğru”
#10 Mayıs 2013 Keane-James Blake- Blur bu yaz İstanbul’da
#7  Mayıs 2013Dubai Konserinde Bieber’a Saldırı
#3  Mayıs 2013Teoman müziğe geri döndü
#30 Nisan 2013 Bir Arabesk Rüyası: Coachella
#26 Nisan 2013 Jennifer Lopez’den lezbiyen dizisi


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları