Denizli'ye darbe

Güncelleme Tarihi:

Denizliye darbe
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

K.İrlanda ile 5 Eylül'de oynanacak maç öncesinde Mustafa Denizli ile Futbol Federasyonu arasında soğuk savaş yaşanıyor. Sözleşmesinde çalışacağı kişileri kendisinin seçeceği doğrultusunda bir madde bulunan Denizli aynı kadro ile çalışmak istiyor.

Yenilenmedi

Milli Takımımız'ın, 5 Eylül'de K.İrlanda ile oynayacağı Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçına 15 gün kala Milli Takım teknik kadrosunda büyük kriz yaşanıyor. Futbol Federasyonu'nun son toplantısında Mustafa Denizli'nin 3 yardımcısı Rıza Çalımbay, Cem Pamiroğlu ve Erdal Keser'in sözleşmelerinin yenilenmemesi doğrultusunda aldığı karara Denizli'den tepki geldi.

3 ay önce

Yaklaşık 3 ay önce Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'la görüşen Mustafa Denizli, Ümit Milli Takım antrenörü Rıza Çalımbay'ı A Milli Takım antrenörlüğüne getireceğini, Ümit Milli Takım çalıştırıcısı Cem Pamiroğlu'nu da yardımcı olarak alacağını bildiriyordu.

Almanya’da büro

Teknik Direktör Denizli ayrıca, Başkan Ulusoy'dan Almanya'da bir büro açılmasını istiyor ve oradaki Türk futbolcularını koordine etmek amacı ile Erdal Keser'i görevlendireceğini söylüyordu. Ve Denizli bu isteklerinin Futbol Federasyonu toplantısında ivedilikle ele alınmasını rica ediyordu.

Ben seçerim

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ise, Denizli'ye çalışma arkadaşlarını seçme hakkına sahip olduğunu söylüyor ve konuyu Federasyon toplantısına götürerek karara bağlayacaklarını ifade ediyordu. Bu gelişmelerden sonra federasyonun aldığı karar Denizli'de adeta bir şok etkisi yaratıyordu.

Aynı kadro

Federasyonun bu beklenmedik kararı karşısında şaşıran Mustafa Denizli ise Başkan Ulusoy'la yaptığı görüşmede, alınan kararın kendisini bağlamadığını, sözleşmesinde çalışacağı kişileri kendisinin seçeceği doğrultusunda bir madde bulunduğunu ve işine aynı kadro ile devam edeceğini belirtiyordu.

Soğuk savaş

Şimdi gözler K.İrlanda maçına 15 gün kala Denizli ile federasyon arasında başlayan bu soğuk savaşa çevrildi. Kulislerde ise, federasyonun bu kararının Mustafa Denizli'yi istifaya zorlama doğrultusunda başlatılan bir eylemin ilk kıvılcımları olduğu söylentileri dolaşıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!