Denizli'nin eylül ayı performansı ihracatçıyı sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Denizlinin eylül ayı performansı ihracatçıyı sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 16:02

Denizli'nin eylül ayı performansı ihracatçıyı sevindirdi

Haberin Devamı

DENİZLİ İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin kayıtlarına göre Denizli'nin geçen yılın eylül ayına göre bu yıl ihracatını yüzde 10 artırdığını, Türkiye'de ihracatını en fazla artıran ikinci il olma başarısı gösterdiğini söyledi. Kocasert, Denizli'nin eylül ayı ihracatının 235 milyon dolar, dokuz aylık ihracatının ise 2 milyar 45 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Süleyman Kocasert, Türkiye ve Denizli'nin eylül ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Türkiye'nin eylül ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre binde 8 azalarak 10 milyar 451 milyon dolar olduğunu belirten Kocasert, ihracattaki azalmanın temel sebebini 9 günlük Kurban Bayramı tatiline bağladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin kayıtlarına göre Denizli'nin eylül ayı ihracatının yüzde 10 artarak 213 milyon dolardan 235 milyon dolara yükseldiğini belirten Kocasert, "Bu performansla en fazla ihracat gerçekleştiren 10 il içerisinde, ihracatını eylül ayında en fazla artıran ikinci il Denizli oldu. Ocak-Eylül aralığında ise Denizli firmaları tarafından yapılan toplam ihracat yüzde 2,1 artarak, 2 milyar 45 milyon dolar oldu" dedi.

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracatın ise eylül ayında yüzde 3 artarak 178 milyon dolar olduğunu belirten Kocasert, ihracatta büyük yapa sahip ülkelere yapılan ihracatın arttığını vurguladı. Kocasert, "Eylül ayında Avrupa Birliği ülkelerine olan ihracatımız yüzde 3, Uzakdoğu ülkelerine olan ihracatımız ise binde 6 artış gösterdi. 2016 yılının ilk 9 aylık döneminde ise, AB'ye olan ihracatımız yüzde 5,4, Kuzey Amerika ülkelerine olan ihracatımız ise yüzde 2,3 oranlarında arttı. Dünya ticaretindeki daralma devam ediyor. OECD'den sonra Dünya Ticaret Örgütü de küresel büyüme tahminini aşağı yönlü revize ederek yüzde 2,8'den yüzde 1,7'ye düşürmüştü. Ülkemiz ise büyümesine devam ediyor. Yılın ikinci çeyreğindeki yüzde 3,1'lik büyüme rakamıyla bir çok AB ve G-20 ülkesinden daha yüksek bir büyüme rakamına ulaşmıştık. İhracatımızda bu yılın ilk yarısından itibaren yakaladığımız ivmeyi, kalan 3 ayında da devam ettirerek, yıl sonu itibariyle ülke ihracatımızın bir önceki yıla göre artış kaydetmesini öngörüyoruz" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!