Denizli'de, Zeybekci sevinci

Güncelleme Tarihi:

Denizlide, Zeybekci sevinci
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 13:51

Denizli'de, Zeybekci sevinci

Haberin Devamı

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ'de başta iş dünyası olmak üzere halk, bir kez daha ekonominin başına hemşehrileri Nihat Zeybekci'nin getirilmesini sevinçle karşıladı.
İlk olarak 23 Aralık 2013'te 61'inci hükümetin Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekci, 62. ve 63. hükümetlerde de görevini sürdürdü. 1 Kasım seçimlerinin ardından Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulan 64. hükümette yer almayan Zeybekci, 7 aylık aranın ardından tekrar ekonominin dümenine geçti. Tütün tarlasından işadamlığına, Denizli İhracatçılar Birliği'nden Denizli Belediye Başkanlığı'na, Denizli Milletvekilliğinden Ekonomi Bakanlığı'na uzanan başarı öyküsünün kahramanı olan ve sosyal medya hesabından bu başarı öyküsünü paylaşan Zeybekci, hemşerilerinde mutluluk yarattı. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı kabinede Ekonomi Bakanı olması bir sanayi şehri olan Denizli'de özellikle iş dünyasında sevinçle karşılandı.
Ekonomi Bakanı olarak görev yaptığı 22 ayda Türkiye'nin en fazla ihracat yapan sekizinci şehri olan Denizli'de, özellikle iş dünyası için önemli düzenlemeler yapılmasını sağlayan Zeybekci'nin tekrar bakan olması AK Parti teşkilatında da sevinç yarattı. Yeni kabinede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun yer almaması üzüntü yaratırken, parti kulislerinde, "Denizli'nin kabinede yine bakanı var. Bakanımız Sema Ramazanoğlu da MKYK'da görev aldı. Denizli yeni kabinede hak ettiğini yine aldı" şeklinde yorumlandı.
İŞADAMLARI MUTLU
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Zeybekci'nin tekrar Ekonomi Bakanlığı'na getirilmesini, "Her şeyden önce yeni kabine Denizli'ye ve ülkemize hayırlı olsun. Yatırımcı bir bakanlığın tekrar Denizli ve Nihat Bey'e verilmesinden dolayı mutluyuz. Nihat Zeybekci, uzun süre görev yaptığı Ekonomi Bakanlığı'nda deneyim ve tecrübesini kullanarak Türkiye ve Denizli için faydalı çalışmalar yapacaktır. Nihat Bey'in bir sanayi şehri olan Denizli'ye de önemli katkıları olacaktır. Sanayiciler olarak Denizlili bir kişinin ekonominin başına getirilmesinden mutluyuz" dedi.
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Birliği Başkan Vekili Süleyman Kocasert de, Nihat Zeybekci'nin Ekonomi Bakanlığı'na getirilmesinin coşkulu sevincini yaşadıklarını söyledi. Kocasert, "Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte Ekonomi Bakanlığı'na Nihat Zeybekci'nin gelmesinin coşkulu sevincini yaşıyoruz. Bakanımız ilk dönem Bakanlık görevine atandığı zaman demiştik ki; Zeybekci'nin bakanlığı, Denizli için bir değil iki defa şans. Denizlili olmasının ötesinde, ihracatçı kimliği ile de Nihat Zeybekci'nin hem ülkemize hem de Denizlimiz'e önemli mesafeler aldıracak politikalar üreteceğinden eminiz. İhracatçının yaşadıklarını, sorunlarını bilen içimizden birisi olarak Nihat Zeybekci'nin Ekonomi Bakanlığı görevine gelmesinin ihracat camiası tarafından da memnuniyetle karşılandığını ifade etmek isterim. Ülkemize, Denizlimiz'e ve ihracat camiamıza hayırlı olsun" dedi.
Nihat Zeybekci'yi ilk kutlayanlar ise AK Parti Grup Toplantısı'nda, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan oldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!