Denizli'de tülüler kapıştı

Güncelleme Tarihi:

Denizlide tülüler kapıştı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 27, 2017 13:35

Denizli'de tülüler kapıştı

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi 2'inci Geleneksel Deve Güreşleri'nde 200 tülü şampiyon olmak için piste çıktı. Renkli güreşlere sahne olan organizasyonda büyükşehir belediye kupasını berabere kalan 'Şehzade' ve 'Zabullu' paylaştı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2'inci Geleneksel Deve Güreşleri, Denizli ve çevre illerden 200 devenin katılımıyla Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde yapıldı. Denizlililer güreşlere yoğun ilgi gösterirken, öğleden sonra kapılar açıldı ve bileti olmayan vatandaşlar da ücretsiz deve güreşlerini izledi. 200 şampiyon devenin kıyasıya mücadelesi izleyenlere büyük keyif verdi, heyecanlı dakikalar yaşattı. Atlı Spor Kulübü gösteri yaparken, 3 bin Türk bayrağı dağıtıldı. Güreşleri izleyenler açılan Yörük Çadırı'na yoğun ilgi gösterdi.

Ä°ÅŸadamı Mehmet Kavak'ın aÄŸalığı üstlendiÄŸi etkinlikte organizasyonu ise Denizlispor BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Uz hazırladı. AK Parti MKYK üyesi Sema RamazanoÄŸlu ile Denizli BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkanvekili Ali DeÄŸirmenci de deve güreÅŸlerini izledi. Åžampiyon develerin nefes kesen mücadeleleri sonunda Denizli BüyükÅŸehir Belediye Kupası'nı yeniÅŸemeyen 'Åžehzade' ve 'Zabullu' isimli tülüler paylaÅŸtı. Valilik Kupası'nı 'FındıkçıoÄŸlu' isimli deve kazanırken, Tertip Komitesi Kupası'nı Sarayköy'den 'Türker YiÄŸit' isimli tülü aldı.Â

Denizlispor Kupası'nı ise deve güreşleriyle yakından ilgilenen ve organizasyonu düzenleyen Mehmet Uz'un 'Sıla' isimli devesi kazandı. Ağalık Kupası 'Çakıcıbey'in oldu. Kupaları develerin sahiplerine AK Parti MKYK üyesi Sema Ramazanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci ve Mehmet Uz düzenlenen törenle verdi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOÄžRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!