Denizli'de CHP'li Sancar'dan AK Partili Zolan'a tepki

Güncelleme Tarihi:

Denizlide CHPli Sancardan AK Partili Zolana tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 14:59

Denizli'de CHP'li Sancar'dan AK Partili Zolan'a tepki

Haberin Devamı

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için söylediği sözler sonrası geçen çarşamba günü eyleme katılan AK Partililer arasında yer alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı hatırlatarak, "Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı rozetiyle değil, AKP rozetiyle geziyor. Başkanlığı bırak, provokatörlüğünü yaptığın partiye il başkanı ol" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için söylediği "Aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor" sözüne tepki göstermek için geçen çarşamba günü Denizli'de AK Partililer eylem yaptı. Basın açıklamasının ardından AK Partililer, CHP İl Başkanlığı binasının nüne çelenk bırakmak isteyince gerginlik yaşandı. Toplanan CHP ile eylem yapan AK Partililer anasında barikatlarla set kuran polis, gerginliğin büyümesinin önüne geçti. Gerginlik de bir süre sonra sona erdi.

CHP İl Başkanı Teoman Sancar bugün basın toplantısı düzenledi. CHP'li Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Sancar, eyleme katılan AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı eleştirerek, "Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gördüğümüz fakat dün parti binamıza yapılmaya çalışılan tacizin baş provokatörlüğünü yapan Osman Zolan'ı Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grupları olarak şiddetle kınıyoruz. Yerel yönetimin temsilcisi Denizli'nin başkanı olması gereken görevi millete ve memlekete eşit ve adaletli hizmet vermek olan Osman Zolan, maalesef Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu unutmuş; AKP'nin provokatörlüğünü yapmıştır" dedi.

"BİTİRECEK KİŞİ OLACAĞINA BAŞLATAN OLDU"

Başkan Zolan'ı eylemde mikrofonu eline alarak toplumu germekle suçlayan CHP'li Sancar, "Osman Zolan, cüretkarca kendisini Denizli'nin sahibi sanarak Sayın Genel Başkanımızın Denizli'mize giremeyeceğini ve girdiği takdirde ona tepki göstereceğini beyan ederek Cumhuriyet Halk Partililere açıkça saygısızlık yapmıştır. Üstüne üstlük Belediye Başkanlığı yetkilerini kötüye kullanmış, Belediye personelini ve işçilerini mesajla toplantıya çağırmış ve Belediye ordusuyla Denizlimizde huzuru ve asayişi provoke etmiştir. Bunun adı çelenk koyma falan değil adeta baskın basmadır. Çatışmaları, gerginlikleri bitirecek kişi olacağına başlatan oldu. Milletvekilimizin cenazesine katılması gereken Zolan, cenazenin saatinde provakatörlük yapmıştır. Yakasındaki parti rozetini derhal çıkarsın. Çıkarmıyorsa, başkanlıktan istifa etsin. Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı rozetiyle değil, AKP rozetiyle geziyor. Başkanlığı bırak, provakatörlüğünü yaptığın partiye il başkanı ol. Osman Zolan, kardeşi kardeşe kırdırtmaya çalıştı. Şükür hala bu memlekette sağduyulu polislerimiz var ki pervasızlığınıza uyup Denizli'mizin huzurunu bozdurmadılar. Zolan, keşke 45 çocuğumuz tecavüze uğradığında çıkıp 2 cümle söyleyebilseydi. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün kapısına kara çelengi keşke birlikte koysaydık" diye konuştu.

Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!